időjárás 10°C Amália 2022. október 7.
logo

Az emberek elsöprő többsége elutasítja Márki-Zay javaslatát a fegyverszállításról

Forrás: MEDIAWORKS–HÍRCENTRUM
2022.03.08. 12:21 2022.03.21. 13:18
Az emberek elsöprő többsége elutasítja Márki-Zay javaslatát a fegyverszállításról

A Mediaworks által megrendelt telefonos kutatás szerint tíz emberből kilenc elutasítja Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt elképzelését arról, hogy Magyarország fegyvert és katonákat küldjön Ukrajnába.

A Mediaworks megbízásából az Optimusz Direkt Marketing Kft. végzett telefonos felmérést. A marketing cég arról kérdezte a kutatásban résztvevőket, hogy egyetértenek-e Márki-Zay Péter javaslatával, miszerint Magyarországnak katonákat és fegyvereket kellene küldenie Ukrajnába.

A 97 262 válaszadóból az elsöprő többség (90,58 százalék) nem osztotta a baloldali miniszterelnök-jelölt álláspontját, és csupán 9,42 százaléka értett egyet Márki-Zay Péterrel.

A telefonos felmérést február 24. és március 5. között végezte el a kutatással megbízott cég.

Ismert, hogy a baloldali kormányfőjelölt a kampány utóbbi heteiben többször is támogatta az Ukrajnába történő fegyverszállítást. Márki-Zay előbb Gulyás Márton baloldali aktivista YouTube-csatornáján, a Partizánon ismerte el a háború kirobbanásakor, hogy kérésre fegyvert és katonákat küldene észak-keleti szomszédunkba. Később megváltoztatta álláspontját, és a rá jellemző módon vehemensen tagadta, hogy korábban fegyvert és katonákat is küldött volna a háborús övezetbe.

Márki-Zay Péter legutóbbi, nyíregyházi fórumán azonban ismét a fegyverszállítások fontosságát hangsúlyozta és a közönség előtt Orbán Viktor politikáját bírálta, aki nem engedte át a fegyverszállítmányokat hazánkon. A baloldal jelöltje mindezt egyenesen árulásnak nevezte, és vitatta a magyar kormány álláspontját, hogy a fegyverszállítások célponttá tennék Magyarországot. Mint ismert néhány napja Putyin, orosz elnök arra szólította fel az Ukrajnával szomszédos országokat, hogy „ne fokozzák a feszültséget”.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Teknős Miklós)

Háború Ukrajnában

Zajceve elfoglalásáról tett bejelentést az orosz katonai szóvivő

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.