Emmi: Sztrájkakciók esetén is biztosítani kell a gyermekek oktatását és felügyeletét

Nyugalomra, békére, a gyerekek és a szülők érdekeinek figyelembevételére kéri a pedagógus-szakszervezeteket a minisztérium.

Munkatársunktól
2022. 03. 02. 17:06
Pedagógusok Szakszervezete Országos Iroda Fotó: Katona Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyugalomra, békére, a gyerekek és a szülők érdekeinek figyelembevételére kéri a pedagógus-szakszervezeteket az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A PSZ és PDSZ mai akciója kapcsán lapunkhoz eljuttatott közleményében a minisztérium hangsúlyozta, hogy a kormány több alkalommal egyértelművé tette, egyetért a pedagógusbérek további emelésével. 

Az Emmi utalt arra is, hogy a béremelési programokat a pedagógusokkal kezdték, bérük az elmúlt években több ütemben nőtt, idén januárban is emelkedett, és 2023-ban is további emelést terveznek.

A kormány álláspontja szerint a koronavírus-járvány miatt sokszor szünetelt a jelenléti oktatás, az iskolai beteghiányzások miatt eddig is nagy teher hárult már a szülőkre és a diákokra.  

Fontos lenne, hogy a gyerekek végre zavartalanul tanulhassanak és a szülők nyugodtan dolgozhassanak. A kormány ezért döntött úgy, hogy sztrájkakciók esetén is biztosítani kell a gyermekek oktatását és felügyeletét – hangsúlyozta az Emmi.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Katona Vanda)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.