Márki-Zay megint nevetségessé vált: többször Jeszenszkynek nevezte az ukrán elnököt, Zelenszkijt + videó

Márki-Zay Péter székesfehérvári fórumán az orosz–ukrán háborúról szólva Ukrajna elnökét, Volodimir Zelenszkijt többször is Jeszenszkyként emlegette – olvasható a Mediaworks–Hírcentrum Origón megjelent cikkében.

MEDIAWORKS–HÍRCENTRUM
Forrás: Origo.hu2022. 03. 31. 7:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jól látszik, hogy a Márki-Zay mögött álló helyi jelölt a második tévesztésnél oldalra néz, és nevetve odaszól a mellette állónak, mint aki maga sem hiszi el, hogy Márki-Zay ekkora ostobaságot mond. Majd  Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországért Mozgalom elnökségi tagja jelenik meg a színpad előtt és próbál súgni Márki-Zaynak, hiába. Ezután Lukácsi az emelvényen álló helyi jelöltet is arra biztatta, hogy „mondd neki te is!”. (Márki-Zay egyik tanácsadójának, Jeszenszky Géza volt külügyminiszternek a nevét keverhette össze az ukrán elnök nevével.)

Márki-Zay nem először téveszt el neveket. Balatonalmádiban nemrég az országgyűlési képviselőjelölt nevét kétszer is rosszul mondta annak bemutatkozó rendezvényén. 

Jól ismerem Szabolcsot

 – jelentette ki politikustársa mellett állva, miközben a baloldali induló ebben a körzetben Benedek Szilveszter, a DK-tagja.

A baloldal jelöltje élő Facebook-bejelentkezéseiben és beszédeiben több esetben tett megbotránkoztató kijelentéseket. Egy Trianon-megemlékezésen a már meghalt Michael Jacksont fehér nőnek titulálta.

Egy alkalommal szerinte „aranyos”, ám rasszista viccet mesélt Stevie Wonderről. 

A nőkről kijelentette, hogy rossz a helyesírásuk, a vidéki emberekről többször mondta, hogy agymosottak, sokuk pedig már délután részeg. Kampánystábja, érzékelve a sorozatos hibákat, korlátozta, illetve moderálta Márki-Zay videóit. Márki-Zay felkészületlensége akkor is érzékelhető volt, amikor a baloldal sajtótájékoztatót tartott az általuk beterjesztett népszavazási kérdésekről. A baloldal jelöltje ugyanis nem volt tisztában azzal, valójában miről kellene szavazni az embereknek.

Márki-Zay ismert botránya volt, amikor egy fonyódi utcafórumon azt mondta, a hatpárti koalíció képviseli a fasisztákat és a kommunistákat is. Később fáradtságával indokolta a megjegyzést.

A mostani Jeszenszky-blamázs némileg megmagyarázza a Magyar Nemzet azon titkosszolgálati forrásból származó információját, miszerint az ukrán kormány először miért a baloldali kampánystábbal teremtett kapcsolatot a magyar baloldal hatalomba segítéséért. 

Márki-Zay Péter egyébként megerősítette szerdai székesfehérvári fórumán a Mediaworks–Hírcentrumnak, hogy vannak tárgyalások a magyar baloldal és Ukrajna között, de azt állította, csupán segítségül szánt mentőautókról.

Mint ismert, a baloldal jelöltje folyamatosan támadja a magyar kormányt, amiért az nem küld fegyvereket és katonákat Ukrajnába. Márki-Zay többször kijelentette, hogy ha a NATO ezt kéri, akkor ő teljesítené a kérést.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Videa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.