Márki-Zay szerint Orbán Viktor szállít fegyvereket Ukrajnának

Hogy pontosan mire alapozza állítását, egyelőre nehéz kitalálni.

Forrás: Metropol.hu2022. 03. 19. 22:15
MÁRKI-ZAY Péter
Budapest, 2022. március 15. Márki-Zay Péter, hat ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje az Egységben Magyarországért nagygyûlésén Budapesten, a Mûegyetem rakparton 2022. március 15-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán fegyvert szállít Ukrajnának, mi mentőautót adunk

– írta ki Facebook-oldalára a baloldal miniszterelnök-jelöltje. Hogy Márki-Zay Péter pontosan mire alapozza az Orbán Viktorral kapcsolatos állítását, egyelőre nehéz kitalálni, hiszen kedden még a baloldali Telex is arról cikkezett, hogy tévesek azok az információk, amelyek szerint a kormány fegyverekkel látná el Ukrajnát – írja a Mandiner.

Ezzel szemben Márki-Zay Péter már több alkalommal nyilatkozta, hogy bizonyos feltételek teljesülése esetén fegyverekkel, sőt katonákkal is támogatná Ukrajnát a fegyveres konfliktusban.

Egy korábbi cikkükben készítettek is egy válogatást arról, hogy a baloldali miniszterelnök-jelölt mikor és hogyan nyilatkozott a keleti szomszédunkba történő fegyverszállítások kapcsán.

Ugyanezt a témát dolgozza fel a Mandiner Reakció friss adásában is (videó a cikk végén).

A Partizán című műsor vendégeként például Gulyás Márton azon kérdésére, miszerint biztosítana-e katonai segítséget, Márki-Zay Péter azt válaszolta:

Hát, hogyha a NATO úgy dönt, akkor akár katonait is.

De az ATV stúdiójában is megkérdezték a fegyverszállításokról, amelyre úgy reagált:

Hogyha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.