Orbán Viktor: Ne a magyarokkal fizettessék meg a háború árát!

A magyar miniszterelnök videókonferencián egyeztetett többek között az Európai Tanács elnökével.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 03. 09. 11:59
ORBÁN Viktor; MICHEL, Charles
Budapest, 2022. március 9. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a másnapi franciaországi rendkívüli EU-csúcs elõkészítéseként videókonferencia keretében egyeztet Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével, valamint Szlovákia, Írország és Spanyolország miniszterelnökével a Karmelita kolostorban 2022. március 9-én. Orbán Viktor világossá tette: a magyar kormány nem fogja megengedni, hogy a háború árát a magyarokkal fizettessék meg. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök a csütörtöki franciaországi rendkívüli EU-csúcs előkészítéseként videókonferencián egyeztetett Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével, valamint Szlovákia, Írország és Spanyolország miniszterelnökével 

 – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szerdán.

Orbán Viktor a tárgyaláson is kifejtette: Magyarország érdeke a béke, az, hogy az ukrajnai háború minél hamarabb, tárgyalásos úton lezáruljon. Az egyeztetésen elhangzott, a gazdasági szankciók hatásait már mindenki a bőrén érzi Európában, ezen belül Magyarországon is.

Több más európai állam vezetőjéhez hasonlóan Orbán Viktor is világossá tette: a szankciók kiterjesztése az energiaszektorra aránytalanul nagy terhet jelentene az emberek, a családok és a vállalatok számára. A magyar kormány nem fogja megengedni, hogy a háború árát a magyarokkal fizettessék meg. Hozzátette:

– Elítéljük Oroszország fegyveres támadását Ukrajna ellen, és a háború elől menekülőknek is minden segítséget megadunk. 

Ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy Magyarországra az olaj és a földgáz nagy része Oroszországból érkezik, a családok 90 százaléka gázzal fűt. Gáz és olaj nélkül leállna a magyar gazdaság – húzta alá a miniszterelnök.

Borítókép: Orbán Viktor a másnapi franciaországi rendkívüli EU-csúcs előkészítéseként videókonferencián egyeztet Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével, valamint Szlovákia, Írország és Spanyolország miniszterelnökével a karmelita kolostorban 2022. március 9-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.