Albin 2024. március 1.
logo

Az a lényeg, hogy elment mindenki

Gabay Dorka
2022.04.03. 20:58 2022.04.03. 21:20
Az a lényeg, hogy elment mindenki

Az országos listán 3–6 százalék közötti eredményre számít Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke, aki szerint esélyes, hogy a szervezet jobb eredményt ér el, mint négy éve. 

Nem fogom elsírni magam a 3 százaléktól sem, nyilván tudjuk tovább csinálni, amit eddig is csináltunk, de úgy tűnik, arra van esély, hogy jobb eredményt érjünk el, mint négy éve – közölte Kovács Gergely, aki vasárnap este, az urnazárást követően az MTI-nek nyilatkozva azt mondta: az MKKP-nek sikerült megvalósítania azt a célját, hogy a kampánybüdzséjük felét „értelmes dolgokra” költsék el – azaz pályázatot írtak ki hasznos és kreatív projektekre –, de még így is mintegy 50 millió forint maradt a kasszában.

– A magyar pártfinanszírozás szépsége, hogy egy hónap alatt annyi pénzt kapsz, mint amúgy két vagy három év alatt a párt működésére, és tényleg 3-4 hét alatt kell mindent elkölteni – fogalmazott, hozzátéve: nem óriásplakátokra és kommunikációs tanácsadókra igyekeztek fordítani a kampánybüdzsét, ezért is volt a pártnak viszonylag kevés plakátja az utcákon.Kovács Gergely kiemelte, hogy éppen a nagyrészt a 12. kerületet lefedő Budapest 3. választókörzetben várható a legmagasabb részvételi arány, ahol egyéniben ő is indult.

Az országos részvételi adatokról szólva elmondta, az a lényeg, hogy elment mindenki; ezek szerint mégsem valósult meg az, hogy a vidékiek majd elmennek a földekre dolgozni.

Az MKKP elnöke úgy érzi, elsősorban a magasabb végzettségűeket, a fiatalabbakat és a nagyvárosi lakosokat sikerült megszólítaniuk, az eddigi adatok szerint pedig a nagyvárosokban magasabb volt a részvétel, mint a kisfalvas körzetekben. Mint felidézte, két nappal ezelőtt a Facebookon végeztek egy nem reprezentatív, de azért nagy mintás, 6000 ember által kitöltött kutatást, hogy felmérjék az MKKP Facebook-oldalát követők választási preferenciáit listán és egyéniben is. 

A felmérés eredménye szerint az MKKP listás szavazóinak kétharmada átszavazást tervezett egyéniben a közös ellenzéki jelöltre. Erre mi is utalgattunk az elmúlt hetekben, hogy nekünk elsősorban a lista a fontos – közölte, hozzátéve: az egyéni jelöltek indítására elsősorban azért volt szüksége a pártnak legalább 71 körzetben, mert ez volt a feltétele az országos listaállításnak.

Kovács Gergely emlékeztetett arra, hogy ezért sok helyen az egyéni jelöltjük mellett nem is nagyon, inkább csak a Magyar Kétfarkú Kutya Párt mellett kampányoltak.

Borítókép: Kovács Gergely (Fotó: MTI/ Mohai Balázs) 

A döntés napja

Horn Gábor: A baloldal megbünteti Márki-Zayt

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.