Rig Lajos kilép a Jobbikból, visszatér az egészségügybe

Rig Lajos kilép a Jobbikból, visszatér dolgozni az egészségügybe, és csak akkor aktivizálódik majd a közéletben, ha „nagyon rágják a fülét” a helyiek, de ez aligha 2026-ban lesz – írta meg a 24.hu

Magyar Nemzet
2022. 04. 07. 21:36
Rig Lajos
Budapest, 2015. július 1. Rig Lajos, a Jobbik egészségügyi szakpolitikusa (k) az Őszintén az Egészségügyről Akciószövetség az Eleven emlékmű nevű csoport által, az egészségügyért szervezett vitafórumon és virrasztáson a Parlament előtt, a Kossuth téren 2015. július 1-jén. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelen viszonyok között nem lát esélyt arra, hogy Navracsics Tibor ellenében érdemben, eredményesen képviselje a körzetet – nyilatkozta Rig Lajos, aki megköszönte azok bizalmát, akik rá szavaztak. A baloldal jelöltje a tapolcai választókerületben 51,5:43,8 arányban maradt alul a fideszes politikussal szemben.

A 24.hu utalt arra, hogy Rig gy helyi lapnak már jelezte: visszatér eredeti szakmájába, vagyis ápoló lesz, és nyugdíjas koráig az akar maradni. Nagyon jól érzi magát, és óriási kő esett le a szívéről – mondta, hozzátéve, ahogy minden eddigi döntésében, úgy ebben is támogatja a családja. Beszélt arról, hogy békésebb kampány volt a mostani a 2018-ashoz viszonyítva, majd kijelentette, hogy önjelölt politikus nem szeretne lenni. Hozzátette: akkor térne vissza a közéletbe, ha a helyiek nagyon szeretnék, de ennek nem most lesz itt az ideje. Elmondta azt is, hogy segítségét, kapcsolati tőkéje hasznosítását felajánlotta a helyieknek, akiket így nem hagyott magukra. Aktivistáskodni nem vágyik, ügyek mellett sem akar kiállni, nem akar ilyen módon sem „visszaszivárogni” – tette hozzá.

Rig utalt arra, hogy az eredmények körülbelül 85 százalékos feldolgozottsága után felhívta Navracsics Tibort telefonon, és elmondta, ha bármiben tud neki segíteni, akkor megteszi, ezt a fideszes politikus megköszönte. 

Borítókép: Rig Lajos (Fotó: Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.