időjárás 8°C Aurél 2022. október 5.
logo

Járvány előtti rekordokat dönthet idén a hazai turizmus

Forrás: Hirado.hu
2022.05.22. 10:31 2022.05.22. 11:25
Járvány előtti rekordokat dönthet idén a hazai turizmus

Rekordokat dönthet a hazai turizmus nyáron, az előfoglalási adatok legalábbis szakértők szerint rendkívül biztatók. A hírek szerint az utolsó járványmentes évnél, tehát 2019-nél is erősebb lehet a nyár. Éppen a napokban közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség, hogy 2022-ben megdőlhet a hazai szállodák bevételi rekordja – tette hozzá az M1 Híradója.

Sokan fotózkodnak az egri Dobó téren. Többen el is töltenek néhány éjszakát a történelmi városban. A kirándulók körében Eger az egyik legnépszerűbb úti cél, ez látszik a foglalásokon is. Az egyik egri hotelben még akadnak szabad szobák, de a nyári szezonra már szinte teljesen megtelt – olvasható a Hirado.hu cikkében.

Leginkább a július-augusztus, a július második fele és az augusztus, ami már jobban telítve van. De általában ez a szokás, hogy azért a hosszabb nyaralásokat előbb megtervezik, és akkor a kisebb tartózkodásokat pedig pár nappal az érkezés előtt próbálják lefoglalni – ismertette Bozsik Nikolett Bozsik a Hunguest Hotels Eger&Park szállodai üzletvezetője.

Tovább ösztönzi a bővülést a turizmus

A második negyedévben is a belföldi turizmus, illetve a vendéglátóipar teljesítménye adhat jelentősebb hozzáadott értéket a magyar gazdaság növekedéséhez.

A Tisza-tónál is nehéz már szabad szobákat találni. Ezen a környéken is egyre többen nyaralnak.

Az elmúlt évben tapasztalható volt, hogy a járvány miatt sokan a hazai turizmust választották, tavaly azért tömegével, jóval nagyobb hangsúlyt kaptak a hazai szálláshelyek, ami a Tisza-tónál is érezhető volt– fogalmazott Nagy Viktória a Kormorán Kikötő és Szálláshelyek irodavezető-helyettese.

Az új vendégek mellett olyanok is vannak szép számmal, akik régóta visszajárnak. 

Körülbelül húsz éve járunk ide, tizennyolc-húsz éve és hát az első, ami megragadott minket, az a horgászat volt. Pécsiek vagyunk és ilyen távolságból is képesek vagyunk ide feljönni– mondta egy vendég.

Az örök kedvenc viszont a Balaton. A tó és környékének hangulata miatt rengetegen választják minden évben. A balatoni városok évek óta azon dolgoznak, hogy ne csak a nyári időszakban legyen vonzó a magyar tenger. Számos olyan lehetőség van már a tó környékén, amely az év bármely szakában jó program lehet – tette hozzá a Hiradó.hu cikke.

„Nemcsak a nyári szezonban, hanem a nyári szezonon kívül is egyre többen látogatnak el ebbe a térségbe. Kijelenthetjük, hogy nemcsak a Balaton miatt, mi próbálunk más jellegű kikapcsolódási lehetőségeket biztosítani az idelátogatók számára” – hangsúlyozta Fehér Adél, a Siófok Bella állatpark munkatársa.

Szinte az egész országban az látszik, hogy szívesen nyaralnak a magyarok itthon

Ezért is érdemes előre foglalni, mivel egyre kevesebb a szabad szoba, ráadásul most még nagyrészt a tavalyi árakkal lehet számolni.

A belföldi turizmus rendkívül trendivé vált. Részben a Szép-kártya, ami ennek a motorja, mozgatja ezt, ezen kívül az is, hogy nagyon sok rész, régió, például Balaton környéke, Hajdúszoboszló, Debrecen, igencsak népszerűvé vált a hazai turisták körében – közölte Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró.

Az ágazat jó évre számít, mivel sok helyen már az első félévben biztatóak az adatok, és még csak most jön a nyári szezon. Az eddigi foglalások alapján a július és az augusztus akár rekordhónapok is lehetnek.

Az eredeti cikk és az M1 Híradó felvétele ITT található.

Borítókép: Felhúzzák a nemzeti lobogót a Balaton legrégibb vitorlása, az 1896-ban épített Kishamis árbócára a balatoni vitorlásszezont megnyitó vitorlabontó ünnepségen a balatonfüredi kikötőben 2022. május 14-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.