időjárás -1°C Mária 2022. december 8.
logo

Jeszenszky Zsolt: Az Ukrajnának szállított fegyverekkel a kárpátaljai lakosságot tesszük célponttá

Magyar Nemzet
2022.05.04. 09:42 2022.05.04. 09:47
Jeszenszky Zsolt: Az Ukrajnának szállított fegyverekkel a kárpátaljai lakosságot tesszük célponttá

„Az ok teljesen egyszerű: a vasúti létesítményeket semmisítik meg, most épp az áramellátást kapcsolták le. A vasúton ugyanis az Európából érkező fegyvereket szállítják a keleti frontra. A volóci állomás a Szlovákiából érkező fegyverek útvonalán fekszik. Köszönjük meg a kedves szlovákoknak, hogy fegyvert szállítanak Ukrajnába, és ezzel az ottani magyarokat is veszélynek teszik ki”

– írta közösségi oldalán Jeszenszky Zsolt közösségi oldalán. A Pesti TV műsorvezetője arra a hírre reagált, miszerint először érte rakétatámadás Kárpátalját.

Jeszenszky Zsolt megjegyezte, érthetetlen, hogy a baloldal azt követeli, hogy Magyarország is szállítson fegyvereket, mert még most sem értik:

az Ukrajnának szállított fegyverekkel a kárpátaljai lakosságot tesszük célponttá.

A műsorvezető hozzáteszi: „A fegyverek nagy valószínűséggel sosem jutnak el a frontra. Vagy ha egy részük el is jut, ettől még semmi esélye az ukránoknak az orosz túlerővel szemben, és minden egyes fegyver csak a háborút hosszabbítja meg, ahelyett, hogy a békekötés és a kompromisszum irányába terelné a feleket.”

Korábban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nyilatkozott arról, hogy Magyarország határozott álláspontja, hogy nem küldünk katonákat, és semmilyen fegyverszállítást nem engedünk át a magyar–ukrán határon. A miniszter arról beszélt, hogy

Kárpátalja védelmében ez a helyes magatartás – és ebben a kérdésben a szakértők véleménye is egybehangzó –, hogy a határon átjutva megsemmisíthetik ezeket a szállítmányokat.

Ebben a helyzetben Magyarország biztonsága az első, határozott érdekünk, hogy ne sodródjunk bele ebbe a háborúba

– jelentette ki Gulyás. 

Borítókép: Jeszenszky Zsolt (Fotó: Mandiner/Földházi Árpád)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.