Rácz Zsófia: Várják az egyszázalékos felajánlásokat a Nemzeti tehetség programra

A program indulása óta már több mint 16 milliárd forint felajánlás érkezett az egy százalékokból.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 05. 18. 11:11
null
Budapest 2020.02.17. ELTE egyetemi könyvtár illusztráció foto: Kallus György/Világgazdaság Fotó: KALLUS GYORGY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is várják az egyszázalékos adófelajánlásokat a Nemzeti tehetség programra – mondta a Miniszterelnökség fiatalokért felelős helyettes államtitkára a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Rácz Zsófia helyettes államtitkár kiemelte: a program indulása óta már több mint 16 milliárd forint felajánlás érkezett, az összeget a kormány a felajánlók számával arányosan kiegészíti, ezért annak is érdemes rendelkeznie az adója egy százalékáról, aki adókedvezményben részesül vagy adómentes, mert az is növeli a végösszeget.
Hangsúlyozta: a kormány idén 4,4 milliárd forintot fordít a tehetségek gondozására, a Nemzeti tehetség programban pedig ebben az évben 11 kategóriában írtak ki nyílt pályázatokat. Hozzátette: a mintegy kétezer beérkezett pályázatból 1258 nyertest hirdettek.
Ismertette: a pályázatok főleg szervezeteknek, egyesületeknek, alapítványoknak szólnak, de vannak olyan támogatások, amelyekre a fiatalok közvetlenül pályázhatnak. Ezek között említette a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjat, amelyben eddig 5300 fiatal részesült, és a Stipendium Peregrinum Ösztöndíjat, amely a világ legjobb egyetemein tanulóknak nyújt komplex támogatást.Az adó egy százalékáról péntekig lehet rendelkezni.

Borítókép: Egyetemisták (Fotó: Kallus György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.