időjárás 30°C Ibolya 2022. augusztus 7.
logo
A rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot az illetékes szervezetekkel

Csaknem tizenháromezren érkeztek Ukrajnából szombaton

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.06.12. 10:12 2022.06.12. 10:19
Csaknem tizenháromezren érkeztek Ukrajnából szombaton

– Az ukrán–magyar határszakaszon 5812 ember lépett be szombaton Magyarországra, a román–magyar határszakaszon belépők közül 7035-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

Mint jelezték, a beléptetettek közül a rendőrség 249 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért. Emellett az ORFK tudatta, hogy vonattal 87 ember, köztük 36 gyermek érkezett az ukrajnai háború elől menekülve Budapestre szombaton.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte vasárnap a Police.hu oldalon, hogy a Készenléti Rendőrséggel és rendőrjárőrképzésben részt vevőkkel segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. 

A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőrszövetség is. A rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Kurucz Árpád)

Háború Ukrajnában

Elképesztő felvételeken az orosz tankok megsemmisítése

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.