Magyar Nemzeti Médiaszövetség: Követeljük Karl Pachner azonnali eltávolítását

Az osztrák állami közszolgálati műsorszolgáltató igazgatója szívinfarktust kívánt a magyar miniszterelnöknek.

Magyar Nemzet
2022. 06. 03. 11:44
KARL PACHNER
KARL PACHNER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Követeljük Karl Pachner eltávolítását az osztrák közszolgálati médiából– írja legújabb közleményében a Magyar Nemzeti Médiaszövetség.

Az intézmény szánalmasnak, aljasnak és gyalázatosnak tartja, hogy az Österreichischer Rundfunk osztrák állami közszolgálati műsorszolgáltató (ORF) online tartalmakért felelős igazgatója szívinfarktust kívánt a magyar miniszterelnöknek, „a magyar népet pedig hálátlannak és nacionalistának nevezte, amelynek szerinte nincs helye az Európai Unióban”. A Magyar Nemzeti Médiaszövetség szerint különösen bizarr, hogy Karl Pachner, aki titulusa szerint az online tér hivatott ismerője, később sajnálatát fejezte ki, amiért néhány Facebook-felhasználó szerinte félreértette szavait.

A szövetség úgy véli − annak ellenére hogy régi motoros a balos újságírásban −, Pacher még mindig nem tanulta meg, hogy

„a szavaknak súlyuk, tetteknek pedig következményük van, és egy újságíró, különösen egy közszolgálati médium vezetője, késő este, akármilyen állapotban sem írhat le aljas és sértő gondolatokat”.

„Szavai egyáltalán nem voltak félreérthetők, de ha azok lettek volna is, akkor is csak azt bizonyítanák, hogy Pachner nem alkalmas újságírónak. Hisszük, hogy egyetlen médium, egy közszolgálati pedig különösen nem alkalmazhat olyan munkatársakat, akik sem fogalmazni, sem indulataikon uralkodni nem képesek. Karl Pachner ezt nem úszhatja meg egy bocsánatkéréssel: követeljük azonnali elbocsátását az osztrák közszolgálati médiából” – írták.

Köszönjük válaszát!

Ön szerint mi volna a kívánatos fejlemény a Pachner-botrányban?

  • 23%
  • 73%
  • 5%

 

Borítókép: Karl Pachner (Fotó: Karl Pachner Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.