Újabb támogatásokról döntött a Mészáros-csoport jótékonysági alapítványa

További negyedmilliárd forinttal segít civil szervezeteket és magánszemélyeket a Pro Filii Alapítvány. A második negyedévben benyújtott mintegy 520 pályázó összesen 3,117 milliárd forint támogatást igényelt a Mészáros-csoport alapítványától. A kuratórium döntésének értelmében végül 47 pályázat részesült pozitív elbírálásban csaknem 252 millió forint értékben – írja közleményében a Pro Filii Alapítvány.

Forrás: Pro Filii Alapítvány2022. 07. 13. 13:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pro Filii Alapítványt a Mészáros-csoport azzal a szándékkal hívta életre 2021 végén, hogy az elmúlt években tanúsított társadalmi felelősségvállalását a támogatást igénylők számára is tervezhetőbbé, a segítségnyújtást pedig hatékonyabbá tegye. Az idei második negyedévben beérkező 520 pályázatból a cégcsoport vezetőiből álló bírálóbizottság javaslatára a kuratórium tíz magánszemély 50,8 millió forintos, valamint 37 civil és nonprofit szervezet 201,2 millió forintos támogatásáról döntött.  A Pro Filii Alapítvány céljával összhangban előnyben részesültek azok a kérelmek, amelyek célcsoportja egészségügyi, szociális vagy más okból hátrányos helyzetű gyermekek, a támogatás segítségével pedig szélesebb körű segítségnyújtás valósítható meg. Ezért az alapítvány a maximálisan adható tízmillió forinttal segíti a többi között a Miskolci Autista Alapítványt, a fogyatékkal élő gyermeket nevelésében segítő Otthon XVI. Alapítványt és a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét, de támogatásban részesül egy a gyermekbántalmazás korai felismerésében segítő program is.

A Pro Filii Alapítvány hozzájárul egy négyéves kislány kétoldali csípőrekonstrukciós műtétéhez is, és tízmillió forinttal támogatja az ország egyetlen felnőtt mobil intenzív ellátóegységét működtető Inter-Európa Mentőszolgálat Közhasznú Nonprofit Kft.-t, amely a támogatás segítségével lecserélheti a naponta három-öt kritikus állapotú beteg és sérült ember sürgősségi szakellátását végző rohamkocsiját. A pályázók többségében szociális és egészségügyi célú programok megvalósítására kértek támogatást, de az alapítvány kulturális és sport témájú pályázatokat is elfogadott: az Innovációs Sport Alapítvány támogatása hátrányos helyzetű gyermekek számára tesz lehetővé dzsúdóedzéseken való részvételt, a Rearticon Iparművészeti Egyesület pedig a kuratórium kedvező döntésének köszönhetően rendezheti meg idén is a szokásos adventi Iparművészeti Bazárt.  A legtöbb pályázat a Kelet-Magyarországi régióból érkezett, az alapítvány által támogatott programok azonban az ország valamennyi térségére kiterjednek.

Tóth Krisztina, a Mészáros-csoport kommunikációs igazgatója a második negyedéves pályázati elbírálásokról szólva leszögezte: 

Csaknem megháromszorozódott a Pro Filii Alapítványtól igényelt pályázati összeg, ami azt jelzi, hogy a civil és nonprofit szervezetek, valamint a magánszemélyek körében is ismertté és népszerűvé vált az alapítvány tevékenysége. A Mészáros-csoport a karitatív tevékenységével eddig is kitűnt a hazai üzleti szférából, a nagyszámú színvonalas pályázati kérelem arra sarkall bennünket, hogy tovább folytassuk tevékenységünket

 – húzta alá Tóth Krisztina, aki egyben az alapítvány bírálóbizottságának elnöke is.

A második negyedévben beérkezett pályázati anyagokról szóló kuratóriumi döntés eredménye a www.profilii.hu internetes oldalon olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.