Újabb zaklatási botrány a Jobbikban

Jobbikos országgyűlési képviselő zaklatási botrányát kihasználva ülne be Potocskáné Kőrösi Anita a parlamentbe. Az elnökhelyettes még május végén azt ecsetelte Gyöngyösi Mártonnak, hogy „szeptemberben beül Brenner Koloman helyére, mert őt addig úgyis vissza kell hívnia az elnökségnek az ELTE-n gyűrűző zaklatási botránya miatt”. Minderről Molnár Enikő számolt be egy belső jobbikos levélben.

Magyar Nemzet
2022. 07. 25. 5:45
null
20200720 budapest parlament brenner koloman az orszaggyules alelnoke havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb jobbikos botrányra derülhet fény Molnár Enikőnek, a párt korábbi kabinetfőnökének levelezése alapján, amely még azelőtt született, hogy a frakció leváltotta Jakab Pétert a pártelnöki posztról.

Az ominózus levélben Molnár többek közt arról írt, hogy Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik elnökhelyettese személyes találkozón egyeztetett Gyöngyösi Mártonnal, hogy „szeptemberben beül Brenner Koloman helyére, mert őt addig úgyis vissza kell hívnia az elnökségnek az ELTE-n gyűrűző zaklatási botránya miatt”.

A levél szerint minderről Potocskáné május 26-án Budapesten, a Madal Caféban beszélt Gyöngyösivel, aki akkor még nem is volt a Jobbik elnöke. Potocskáné nagyon eltökélt lehetett a mandátumszerzést illetően, hiszen Molnár Enikő leveléből az is kiderül, nem a zaklatási botrányba keveredett Brenner volt az első, akinek az országgyűlési helyére pályázott: korábban Bencze János alkalmatlanságát tette szóvá Jakabnak, remélve, hogy neki is jut egy mandátum a frakcióban.

Ismert, múlt héten a Magyar Nemzet birtokába került egy levél, amelyet többek állítása szerint is Molnár Enikő, a Jobbik volt kabinetfőnöke írta tagtársainak, közvetlenül azelőtt, hogy a párt frakciója leváltotta Jakab Pétert.

Ebben a levélben Molnár felidézi: a kudarcos választási szereplés után a mandátumukat elvesztett jobbikosok „magukból kikelve, mindenféle eszközzel igyekeztek visszaszerezni a parlamenti széküket”. „Elsőnek Szilágyi György kérte vissza Balassa Pétertől a mandátumát. Miután nem járt sikerrel, egyenesen Jakab Péterre igyekezett nyomást gyakorolni, hogy biztosítva legyen a helye. Ez is elbukott. Majd Potocskáné Kőrösi Anita tájékoztatta arról Jakab Pétert, hogy Bencze János alkalmatlan parlamenti képviselőnek, ezért megbeszéli vele, hogy adja át neki a mandátumát. [Jakab] Péter elmondta neki, hogy ő ilyet nem támogat, mert a vége az lesz, hogy a mandátumok folyamatosan cserélődni fognak” – olvasható a levélben, melyben Molnár a most napvilágra került, Brenner Kolomanra vonatkozó kényes sorokat is írta.

Brenner Koloman az ELTE Germanisztika Intézetének oktatója, de 2014 és 2017 között igazgatóhelyettese is volt. A Jobbikban jelenleg frakcióvezető-helyettes, tagja a törvényalkotási bizottságnak, míg a külügyi bizottságban alelnöki tisztséget tölt be.

A jobbikos képviselő állítólagos zaklatási botrányával kapcsolatban megkerestük Borhy Lászlót, az ELTE rektorát, hogy megtudjuk, hány érintettje lehet az esetnek, illetve mikorra tehető a Jobbik volt kabinetfőnöke által említett zaklatási ügy. Lapunk úgy tudja, Brenner Koloman ellen egyelőre nincs feljelentés sem az illetékes nyomozó ügyészségen, sem a rendőrségen, és ha érkezik is, az a Központi Nyomozó Főügyészségre kerül, mivel Brenner országgyűlési képviselő, és csak a mentelmi jogának kikérése, illetve kiadása után lehet nyomozást indítani.

Legutóbb a jobbikos Földi Istvánt egy szintén jobbikos nő azzal vádolta meg, hogy egy tavaly decemberi rendezvényen erőszakoskodott vele . V. Anita állítása szerint az ököritófülpösi disznóvágáson Földi István bezárta egy szobába, ahol megpróbálta megerőszakolni. Az ügyben a rendőrség nyomoz.

 

Borítókép: Az országgyűlési képviselő ellen még nem érkezett feljelentés (fotó: Havran Zoltán/Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.