Ukrajnában járt a Magyar Honvédség parancsnoka

Az ukrán hadsereg főparancsnoka szerint a látogatás annak a jele, hogy Magyarország Ukrajnát támogatja az Oroszország elleni háborúban – olvasható a Mandiner cikkében.

Forrás: Mandiner, Facebook2022. 07. 08. 10:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ukrajnában járt Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka. A látogatásról az ukrán hadsereg vezérkarának oldalán tettek közzé egy képes beszámolót. A poszt szövege szerint egy kisebb küldöttség érkezett Ukrajnába Ruszin-Szendi Romulusz vezetésével.

A magyar parancsnok találkozott Valerij Zsaluzsnyijjal – akinek a meghívására érkezett Ukrajnába Ruszin-Szendi Romulusz –, az ukrán hadsereg főparancsnokával is. Zsaluzsnyij azt mondta: a látogatás annak a jele, hogy Magyarország Ukrajnát támogatja az Oroszország elleni háborúban.

Nagyra értékelem a szakmai, baráti kapcsolatot, amelyet magyar kollégámmal ápolok, és elégedett vagyok az államaink közti katonai együttműködéssel

– idézték az ukrán főparancsnokot. Az ukránok beszámolójából az is kiderült, hogy a magyar delegáció egy hosszabb körutat tett Ukrajnában. 

– A találkozón a magyar parancsok tájékoztatást adott a hazánkban zajló haderőfejlesztésről, az azzal kapcsolatos folyamatokról, illetve a Magyar Honvédséget érintő jelenlegi feladatokról, kihívásokról, továbbá az orosz–ukrán háború kapcsán jelentkező, Magyar Honvédséget érintő feladatokról is 

– olvasható a Honvédelem.hu beszámolójában.

A portál kiemelte, hogy ezt követően Valerij Zsaluzsnyij vezérezredes tájékoztatta a Magyar Honvédség parancsnokát a háború miatt kialakult ukrajnai helyzetről, és az aktuális katonai feladatokról. Az ukrán vezérkarfőnök elmondta továbbá, hogy a magyar parancsnok Ukrajnába látogatása ebben a nehéz időszakban hatalmas támogatásáról és szolidaritásáról tett tanúbizonyságot, illetve nagyra értékeli a Magyar Honvédség parancsnokával fennálló szakmai és egyben baráti kapcsolatot, és nem utolsósorban a két ország közötti jelenleg is kiváló szinten lévő katonai kapcsolatokat – tették hozzá.

Továbbá kiemelték, hogy a megbeszélések után Ruszin-Szendi Romulusz és delegációja az ukrán vezérkarfőnök helyettesének kíséretében tekintette meg az orosz–ukrán háborúban érintett legfontosabb területeket, illetve a frontvonal közelében lévő városok, települések jelenlegi állapotát. Mint írták, ezeken a helyszíneken a magyar parancsnok találkozott regionális, tartományi és városi vezetőkkel is, a helyszíneken pedig tájékoztatást kapott az adott körzet állapotáról, az ott zajló folyamatokról.

– Ruszin-Szendi Romulusz a látogatás végén elismerését fejezte ki az ukrán katonák feladatellátása kapcsán, akik a jelentős áldozatok ellenére is bátran, hősies helytállással védik országukat és annak lakosait 

– jelezték.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Fotó: Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka (Fotó: MTI/Ujvári Sándor) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.