Fontos határidő közeleg a pótfelvételizőknek

Augusztus 5-én éjfélig lehet jelentkezni a pótfelvételi eljárásban meghirdetett, szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre.

Szabó Réka Zsuzsanna
2022. 08. 02. 12:55
null
Covid, járvány, szájmaszk, vírus, védekezés, közösség, ELTE Feszt Pályaválasztó fesztivál az ELTE Astoria - Trefort-kerti Campus egyetem egyetemista felsooktatas felsőoktatás tanuló tanár diák hallgató fiatalok tanulás oktatás 2021.10.08 fotó: Németh András Péter / Szabad Föld Fotó: Nemeth Andras Peter +36208281361
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztus 5-én éjfélig lehet jelentkezni a pótfelvételi eljárásban meghirdetett, szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. A pótfelvételire azok jelentkezhetnek, akiket a július 21-én zárult általános eljárásban egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel, vagy eddig nem jelentkeztek a felsőoktatásba. A pótfelvételi ponthatárait augusztus végén hirdeti ki az Oktatási Hivatal (OH).
Idén is lehet jelentkezni állami ösztöndíjas képzésekre: 35 egyetemen és főiskolán várják a hallgatókat agrár, hitéleti, informatika, műszaki, orvos- és egészségtudomány, pedagógusképzés és természettudományi képzési területek bizonyos szakjaira. Mindezek mellett 47 egyetem és főiskola hirdet mind a 15 képzési területen önköltséges finanszírozási formában képzéseket.
Fontos, hogy a pótfelvételi eljárásban csak egy felsőoktatási intézmény egyetlen képzésére (ugyanazon szak állami ösztöndíjas és önköltséges formája egynek számít) lehet jelentkezni a Felvi.hu honlapról elérhető e-felvételiben augusztus 5-én éjfélig. A mostani felsőoktatási pótfelvételiben meghirdetett szakokra vonatkozó információk és a jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalók a Felvi.hu honlapon olvashatók.
Az Oktatási Hivatal felhívta a figyelmet arra, hogy a jelentkezést legkésőbb augusztus 5-én éjfélig hitelesíteni is szükséges ügyfélkapun keresztül vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlapot postára adva. Minden előírt dokumentum feltöltési határideje is 2022. augusztus 5. éjfél. Az OH kiemelte azt is, hogy ha a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vizsgát vagy – elsősorban mesterképzések esetében – felvételi vizsgát írnak elő, a pótfelvételi hirdetményében jelzik.

Borítókép: egyetemisták (Fotó: Németh András Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.