Új párt helyett mozgalmat hirdetett Jakab

A jobbikosként elbukott politikus továbbra is azt szajkózza, hogy a nép pártján marad.

2022. 08. 20. 15:30
Jakab Péter
Jakab Péter Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megalakultunk cím alatt jelentkezett be Jakab Péter, a Jobbikból kilépni kényszerült bukott politikus bejelentette,

 

elindul a Nép Pártján Mozgalom. 

A volt pártelnök és csapata igyekezett titokban tartani a rendezvény helyszínét, ám egyik "rajongója" később a Facebookon leírta, Tiszaújváros adott otthont a nagy eseménynek.

Jakab szerint ideje, hogy csatasorba rendeződjenek, akik a nép pártján maradtak, és el kell érni, hogy minél többen csatlakozzanak. Mint fogalmazott, 

hogy a csatlakozók jobboldaliak vagy baloldaliak, nem számít, mert most nem ideologizálni kell. 

A Jobbik volt elnöke, frakcióvezetője a már régről ismert kormánykritikus szónoklatát azzal kezdte: ennek a hazának ma egy új Szent Istvánra lenne szüksége, egy vezetőre, aki képes az egymással harcoló törzsekből egy erős egységes nemzetet építeni. 

A Jobbik frakciójából közel kétszáz millió forintot kijátszani próbáló Jakab, aki kilépése után mandátumát nem adta vissza, hanem független képviselő marad, azt mondta „ma a lopásért nem kézlevágás jár, hanem parlamenti szék dupla fizetésért”. 

Ezzel szemben szerinte a népnek marad az "üres tányér és a hideg zuhany".

Jakab azt is hangsúlyozta, itt az ideje, hogy csatasorba rendeződjenek, hogy felvegyék a küzdelmet a Fidesszel. – Mi, akik itt vagyunk, mindannyian maradunk a nép pártján, de ez nem elég, el kell érni, hogy minél többen álljanak közénk – fogalmazott a jelenlévők előtt.

A bejelentés egyébként várható volt, Jakab Péter már napokkal ezelőtt közölte, készül valamire. 

Ma délelőtt pedig egy fakanállal a kezében üzente: nemsokára kezdenek.

 

 

Borítókép: Jakab Péter (Fotó: Facebook)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.