időjárás 1°C Ambrus 2022. december 7.
logo

A szankciók miatt ki kell vezetni a benzinárstopot

A kultúra kijelöli a magyarság helyét Európában

Máté Patrik
2022.10.04. 10:32 2022.10.04. 10:43
A kultúra kijelöli a magyarság helyét Európában

– Közép és Kelet Európa országai különösen nehéz helyzetben vannak, hiszen bennünket közvetlen közelről érintenek Oroszország és Ukrajna háborújának hullámai – közölte a parlamentben elmondott napirend előtti felszólalásában Ovádi Péter. A Fidesz képviselője hozzátette: ugyan a mindennapi híradások kizárólag az energiaárak emelkedéséről, valamint a gazdasági nehézségekről szólnak, nem szabad megfeledkezni azokról a dolgokról, amikre büszkék lehetünk.

– Pontosan ilyen időkben van szükség a kultúra fenntartó erejére – rögzítette Ovádi. A kormánypárti politikus felhívta a figyelmet arra, hogy 2023-ban Veszprém és a Balaton-régió lesz Európa kulturális fővárosa, ami kiváló lehetőséget ad a magyar kultúra népszerűsítésére. Mint mondta, az elmúlt években alapos munka folyt a programsorozat előkészítése kapcsán.

 

– Magyarország kormánya a feladat és lehetőség komolyságához mérten, kiemelt támogatásban részesíti a programokat 

 

– húzta alá a képviselő.

– Számunkra a magyar kultúra: magyar és európai, európai és magyar. Kijelöli a magyarság helyét Európában és kijelöli Európa helyét a magyarság szívében – válaszolta Navracsics Tibor. A területfejlesztési miniszter szerint nem is lehet szebbet találni a kulturális évad kezdetének, mint január 21-e estéjét, ami a magyar kultúra napjának az előestéje.

– Veszprém komolyan gondolja, hogy a küldetés felelősséggel is jár. Ha valaki kiérdemli az Európa kulturális fővárosa címet, akkor a többi település számára is tegye lehetővé, hogy részesülve ebben az élményben, megmutathassa magát Magyarországnak és Európának is – fogalmazott Navracsics Tibor azzal kapcsolatban, hogy Veszprém nem egyedül, hanem a környező településekkel közösen nyújtotta be a pályázatát.

Borítókép: Navracsics Tibor (Fotó: Bach Máté)

Szócsaták az Országgyűlésben

Rétvári Bence: Az állam mindenkiről gondoskodik

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.