időjárás 1°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Minden ellenzéki párt képviseltette magát a pedagógustüntetésen + videó

Magyar Nemzet
2022.10.05. 21:54 2022.10.05. 23:41
Minden ellenzéki párt képviseltette magát a pedagógustüntetésen + videó

A szerdai pedagógustüntetésen valamennyi ellenzéki párt jelen volt. Abban azonban nincsen egyetértés a politikusok között, hogy szét lehet-e választani a politikus és a magánember szerepét.

Barkóczi Balázs, a DK árnyék oktatási minisztere újságírói kérdésre válaszolva arról beszélt a szerdai tüntetésen, hogy megalakult Dobrev Klára árnyékkormánya, hogy alternatívát tudjanak mutatni az embereknek.

Az ellenzéki politikusok között azonban megoszlik az a vélemény, hogy jó-e, ha a politika rátelepül a hasonló megmozdulásokra. Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője szerint például jogos az a kritika, hogy egy politikus nem tud magánemberként megjelenni az ilyen eseményeken. A párbeszédes Tordai Bence viszont egyértelműen politikai ügynek tekinti az oktatást, így szerinte a politikusoknak kötelessége felvonulni. Jámbor András szerint sem lehet szétválasztani a politikus és a magánember szerepét.

Ezzel viszont gyökeresen ellentétes álláspontot fogalmazott meg a tüntetésen szintén részt vevő szocialista Komjáthi Imre, aki azt hangsúlyozta, hogy családapaként demonstrál, és a különböző szerepeket igenis szét kell választani.

Borítókép: Mai felvétel a pedagógustüntetésről (Fotó: Teknős Miklós)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.