időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Vizsgálni kell a külföldről érkező kampánypénzeket + videó

Magyar Nemzet
2022.10.04. 14:38 2022.10.04. 16:24
Vizsgálni kell a külföldről érkező kampánypénzeket + videó

Márki-Zay Péter augusztus végén beszélt arról, hogy az Action for Democracy nevű szervezettől még a nyáron is érkezett több száz millió forint az MMM-hez, amiből a kampány utolsó számláit fizették ki. Az ellenzéki politikusok véleménye azonban megoszlik arról, hogy a kampányidőszakban a balliberális oldalhoz külföldről érkező pénzeket ki kell-e vizsgálni.

Az Action for Democracy nevű szervezet magyar vezetője, Korányi Dávid, aki decemberig Karácsony Gergely városházi tanácsadója, több száz millió forintot csatornázott be a magyar ellenzék kampányába.

Az is számos kérdést vet fel, hogy a Karácsony Gergelyhez köthető 99 Mozgalom az előválasztási kampányidőszakban nagyon rövid idő alatt nagyon sok pénzt gyűjtött össze, ráadásul a mozgalom az Action for Democracy honlapján egy ideig szerepelt is a támogatottak között.

Karácsony Gergely kitart amellett, hogy mozgalma csak magyarországi kisebb adományokból működött.

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke egyenesen nemzetbiztonsági kockázatnak nevezte azt, hogy kiderült: Amerikából finanszírozták Márki-Zay Péter és a teljes balliberális ellenzék kampányát. Toroczkai László szerint elvárható lenne, hogy ebből az ügyből nemzetközi botrány legyen. Jámbor András újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: nem tudja, hogy a 99 Mozgalom kapott-e külföldről pénzeket, de szerinte nem történt törvénytelenség. A párbeszédes Tordai Bence viszont arról beszélt ingerülten, hogy a Fidesz pártállamot hozott létre, és azt vizsgálnak, amit akarnak.

A Jobbik volt elnöke szerint a kérdéssel nem hozzá, hanem Márki-Zay Péterhez kell fordulni. Jakab Péter mindenesetre azt leszögezte, hogy ő maga nem használt fel külföldi pénzeket a kampány során.

Borítókép: Középen Márki-Zay Péter, a dollárbaloldal bukott kormányfőjelöltje (Forrás: Hírtv.hu)

Guruló dollárok

Titkosszolgálati vizsgálatot rendelt el a nemzetbiztonsági bizottság a guruló dollárok ügyében

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.