időjárás 1°C Adél 2023. január 29.
logo

Ismét több száz illegális bevándorlóval szemben intézkedtek rendőreink

MAGYAR NEMZET
Forrás: Police.hu
2022.11.14. 06:49 2022.11.14. 08:39
Ismét több száz illegális bevándorlóval szemben intézkedtek rendőreink

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 340 határsértőt tartóztattak fel és 140 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Határsértés

A legtöbb határsértőt továbbra is Csongrád-Csanád megyében tartóztatták fel, ahol 290 fő próbálkozott illegális belépéssel – írja a Police.hu.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során vietnami, marokkói, palesztin, algériai, szír, iraki, tunéziai, afgán, indiai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Embercsempészés

Embercsempészés miatt hét személy ellen indult büntetőeljárás.

Ruzsánál fának ütközött egy gépkocsi. A rendőrök vezető és utasok nélkül találtak rá a járműre, de a helyszín közelében 12, magukat afgán és indiai állampolgárnak valló külföldi tartózkodott, akik elmondták, hogy a balesetet szenvedett autóban utaztak. A sofőr, egy 32 éves bolgár férfi elmenekült, őt még aznap 13 óra körül Balotaszállásnál fogták el az egyenruhások.

Törökbálintnál megállítottak egy német teherautót. A járművet egy 45 éves ukrán állampolgár vezette, mellette társa, egy 48 éves német állampolgár utazott. A raktérben 17, magát indiai nak valló illegális migránst találtak.

A járőrök egy magyar honosságú személygépkocsi vezetőjét ellenőrizték, egy 33 éves szlovák férfit, valamint három, ugyancsak szlovák állampolgárságú társát. Az autóban további három külföldit találtak, akik azt állították, hogy Afganisztánból indultak útnak.   

Az utasok egyik esetben sem tudták hitelt érdemlően igazolni sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek. 

Az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, míg a járművezetők és társaik ellen embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: a Miniszterelnöki Kabinetiroda által közreadott képen rendőrök járőrőznek az ideiglenes biztonsági határzárnál a magyar–szerb határon, Ásotthalomnál 2021. szeptember 1-jén (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.