időjárás 5°C Csenge , Ráhel 2023. február 4.
logo

Mindössze háromszor szólalt fel Jakab a nép pártján

Magyar Nemzet
2022.11.06. 06:45
Mindössze háromszor szólalt fel Jakab a nép pártján

Hiába bizonygatta oly elszántan a Jobbikból augusztusban kilépett Jakab Péter, hogy független országgyűlési képviselőként az ülésterem utolsó sorából, akár késő este is minden adandó alkalmat meg fog ragadni arra, hogy a nép pártján képviselje az őt támogatókat, a volt pártelnök eddig mindössze három alkalommal élt a napirend utáni felszólalás lehetőségével. 

Amikor a parlamentben beszélek, nem pusztán a saját véleményemet mondom, hanem azokét is, akiket képviselek 

– írta közösségi oldalán a bukott pártelnök szeptember 14-én, pár nappal az Országgyűlés őszi ülésszakának kezdete előtt. 

Nos, az Országgyűlés mindeddig tizenegy ülésnapot tartott, így Jakab Péternek tizenegy alkalma volt arra, hogy tolmácsolja azok véleményét, akiket képvisel. Ugyanis, noha független képviselőként a jogot elveszítette, hogy interpelláljon vagy azonnali kérdést tegyen fel a kormány tagjainak, napirend utáni felszólásra minden ülésnapon van lehetősége, az őszi ülésszakban eddig tizenegyszer. Ehhez képest mindössze háromszor élt a napirend utáni felszólalással.

Mindezt annak dacára, hogy szeptember végén egy újságírói kérdésre, miszerint milyen független képviselőként bemenni a Parlamentbe, Jakab azt felelte: „immár nem az ülés elején, hanem a legvégén – éjfél körül – mondhattam el, mit gondolok erről a hazug rablóbandáról. Minden más változatlan. Az igazság ugyanis éjfélkor is, és a hátsó sorban is igazság marad. Azt meg kimondom akkor is, ha Orbán már nincs bent” – mondta Jakab, aki mindeddig háromszor mondta ki az általa vélt igazságot. 

Ráadásul felszólalásait tekintve az ex-jobbikos nem túl változatos, mind a háromszor a parlament feloszlatásáról, előre hozott választásokról és kormányváltásról beszélt. 

Ami nem sok, főleg, hogy Jakab saját közösségi oldalán utalt Gyöngyösi Mártonra, a jobbik jelenlegi elnökére: „volt olyan »ellenzéki« pártelnök, aki azt mondta, maradjak most csendben. A válaszom az volt: »nem«”. Azt írta Jakab, hogy „aki csendet kér, aki beszélni is fél, az mégis, hogy akarja megdönteni ezt a rendszert? Sehogy. Az kiegyezett a rezsimmel. Ti, akiket képviselek, nem ezt várjátok, hanem az igazságot. Nyersen, karcosan, őszintén. Ahogy eddig is. Bele a szemükbe. Ez fog vezérelni továbbra is, minden egyes felszólalásnál. 

A ti hangotok az enyém is” – írta a Nép Pártján vezetője, aki pár alkalommal élt is a felszólalás lehetőségével.

Pártirodát képzelt magának Jakab

Noha a Nép Pártján Mozgalom nem indult az áprilisi választásokon, Jakab Péter mégis azt állítja, a civil kezdeményezés képviselői irodát kapott.

A Jakab által hangoztatott előre hozott választás ötlete egyébként nem tűnik túl sikeresnek, mindeddig egy országgyűlési képviselő sem állt a kezdeményezés mellé. A Jobbik már korábban jelezte, nem támogatják volt pártelnökük ötletét, de úgy tűnik, mások sem állnak Jakab és kormánybuktató terve mellé.

Borítókép: Jakab Péter (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.