Molnár Csaba: Nincs összefüggés a DatAdat könyvelése és a DK között

Először jelent meg a nyilvánosság előtt Dobrev Klára azóta, hogy kiderült: a Bajnai Gordonhoz köthető adatkezelő cég, a DatAdat könyvelése ugyanott készült, ahol az a kft. is működik, amin keresztül a DK EP-képviselői az uniós forrásaikhoz jutnak.

Magyar Nemzet
2022. 11. 14. 18:20
MOLNÁR Csaba
Budapest, 2022. szeptember 26. Molnár Csaba árnyék-kancelláriaminiszter a Demokratikus Koalíció (DK) által létrehozott árnyékkormány elsõ ülését követõen megtartott sajtótájékoztatón Budapesten, a DK központi irodájában 2022. szeptember 26-án. MTI/Kovács Anikó Fotó: Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szegi nevű 300 fős kistelepülés azért került a figyelem középpontjába, mert a NAV egy házkutatás során itt találta meg a DatAdat könyvelését. 

A Bajnai Gordon volt miniszterelnökhöz és egykori titokminiszteréhez, Ficsor Ádámhoz köthető cégcsoport azért került a hatóságok látóterébe, mert 2020-ban félmilliárd forintnyi bevételnövekedésre tett szert. 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal költségvetési csalás gyanúja miatt indított nyomozást a DatAdattal szemben. Mint kiderült, ugyanebben az ingatlanban működik a Legal and Finance Kft. is, ez pedig Dobrev Klára honlapján is fellelhető, ráadásul mint kifizetőhely van megadva.

Dobrev Klára azonban az ezzel kapcsolatos újságírói kérdésekre nem válaszolt, helyette Molnár Csabának adta át a szót. Az árnyék-kancelláriaminiszter pedig azt mondta, hogy amikor a DK szerződést kötött az érintett céggel, akkor még nem is létezett a DatAdat, szerinte a kettő között nincsen összefüggés. Azt viszont nem tudta megmondani, hogy pártja dolgozott-e a DatAdattal, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy ilyen típusú szolgáltatást végző cég munkáját biztosan igénybe vették már.

Borítókép: Molnár Csaba árnyék-kancelláriaminiszter (Fotó: MTI/Kovács Anikó)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.