Öt embercsempész ellen indítottak büntetőeljárást

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 522 határsértőt tartóztattak fel és 285 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: Police.hu2022. 11. 13. 7:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, egyiptomi, indiai, iráni, marokkói, palesztín, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a Police.hu.

Tegnap Csongrád-Csanád megyében 17 esetben a rendőrök összesen 217 főt, Bács-Kiskun megyében nyolc esetben 68 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén tegnap embercsempészés miatt öt ember ellen indult büntetőeljárás.

Károlyházán, Hanság pihenőnél a rendőrök egy bolgár személygépkocsit ellenőriztek, melyet egy 48 éves bolgár férfi vezetett. 

A sofőrön kívül a járműben 13, magukat török állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei Mórahalmon egy francia mikrobuszt ellenőriztek, amit egy 21 éves francia férfi vezetett. A jármű utasterében a sofőrön kívül tíz, magukat indiai állampolgárnak valló, valamint kilenc, magukat afgán állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

A Készenléti Rendőrség jelzése alapján a rendőrök az M35-ös autópályán egy cseh személygépkocsit ellenőriztek, melyet egy grúz férfi vezetett. A járműben a sofőrön kívül nyolc, magukat török állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

A járőrök az M7-es autópályán, Balatonkeresztúri pihenőnél két lengyel rendszámú személygépjárművet ellenőriztek, melyeket lengyel állampolgárságú személyek vezettek. A járművekben összesen hat, magukat szír állampolgárnak valló illegális migráns utazott.

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakísérésére, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.