Haveri pénzek a pécsi szocialistáknak

A pécsi szocialista alpolgármester felesége a kültagja annak a Dolgozó Vidék Bt.-nek, amely az elmúlt években 15 millió forintot kapott a szocialista frakciótól.

2022. 12. 15. 6:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyőgéri Lajos pécsi alpolgármester felesége a kültagja annak a Baksán bejegyzett cégnek, amelynek az MSZP frakciója az elmúlt években több megbízással összesen 15 millió forintot fizetett ki – tudta meg a Magyar Nemzet. Információink szerint 

Kőrösi Zsanett amellett, hogy a Dolgozó Vidék Bt. tagja, a pécsi önkormányzat szervezési és jogi főosztályának személyzeti csoportvezetője is, férje pedig a város szocialista alpolgármestere, így nem csoda, hogy Tóth Bertalan, a szocialisták országgyűlési frakciójának vezetője, az MSZP volt társelnöke rendszeresen fizetett a Dolgozó Vidék Bt.-nek mezőgazdasági tanácsadásért.

Lapunk kedden írt arról, hogy az MSZP frakciója 26 hónap alatt 15 millió forintot fizetett a bt.-nek, az aláíró minden esetben Tóth Bertalan volt, míg a Dolgozó Vidék Bt. részéről bizonyos Gyenis Lajosné, a cég vezetője volt az aláíró.
Az ügy érdekessége, hogy a cég adatai szerint a Dolgozó Vidék Bt. főtevékenysége ugyan a tanácsadás, de emellett profiljukban szerepel különböző zöldségfélék, dinnye, gyökér-, gumós növények termesztése, valamint juh, kecske tenyésztése, vadon termő, egyéb erdei termék gyűjtése, egyéb gyümölcs-, zöldségfeldolgozás, -tartósítás is. Ugyanakkor a cég foglalkozik lakó- és nem lakóépületek építésével és bontásával is. A Pécstől mindössze húsz kilométerre lévő Baksán található Dolgozó Vidék Bt.-t 2020. április végén jegyezték be a cégbíróságon, első szerződését pedig 2020. május 8-án kapta a szocia­listáktól 4,5 millió forint értékben. A megbízás hat hónapra szólt. Ezt 2020 végéig újabb másfél milliós szerződés követte. A legutóbbi, még érvényben lévő megbízást november 1-jén írták alá a felek egymillió forint értékben, ami december végéig szól.

 

Információink szerint Nyőgéri Lajos egyébként Tóth Bertalan pénzembere, egyike az úgynevezett csokitolvajoknak. 

Erről a Pécsma.hu már 2013-ban, a helyi MSZP kapcsán azt írta: 

A pécsi baloldalon Toller László halála után borultak fel az erőviszonyok: a korábbi polgármesterhez hű politikusok a fiatalokkal kerültek összetűzésbe, de végül utóbbiak teljesen átvették az irányítást. A párttól valamivel később Szili Katalin is elfordult. Kritikus véleményét nem rejtette véka alá ő sem. Tőle eredeztetik a »csokitolvajok« kifejezést is, amellyel a párt jelenlegi, fiatal pécsi, megyei vezetőit illette a belső párt­zsargon. Az, hogy miért nevezték az MSZP-n belül »csokitolvajnak« Tóth Bertalant, Nyőgéri Lajost, Fuchs Gábort és Kőhegyi Istvánt – máig rejtély.

A Bama.hu nemrégiben pedig arról írt, Nyőgéri Lajost korábbi céges ügyei miatt eltiltották a gazdasági társaság vezetésétől – három cégét is kényszertörléssel szüntették meg –, ezért 2019-ben nem is nevezték ki a gazdasági bizottság elnökének. Később azonban Péterffy Attila, Pécs polgármestere a veszélyhelyzetet kihasználva alpolgármesteri szintre emelte Nyőgérit, aki egyébként a polgármester és Mellár Tamás baloldali parlamenti képviselő kampányában is tevékenyen részt vett. Nyőgéri a kinevezésekor megkapta a lakásügyi területet is, amelyről a közelmúltban derült ki, hogy az ügyészég egy vesztegetési botrány miatt nyomozást indított a polgármesteri hivatalban.

Borítókép: Tóth Bertalan (Forrás: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.