Rács mögött tölti az ünnepeket a drogkereskedelemmel vádolt baloldali divattervező

Meghosszabbították H. Zoltán letartóztatását.

Magyar Nemzet
2022. 12. 13. 19:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hiába fellebbezett védőjével a szabadlábra helyezéséért, illetve az enyhébb kényszerintézkedésért, mostanra eldőlt, hogy biztosan rács mögött tölti az ünnepeket H. Zoltán, akit október 21-én fogtak el egy másik férfival együtt a rendőrök drogkereskedelem gyanúja miatt – adta hírül a 24.hu.

Azt írták: A Fővárosi Törvényszék szóvivője, Szabó József az üggyel kapcsolatos megkeresésükre azt közölte, hogy a bíróság helybenhagyta az elsőfokú bíróság végzését, és 

szökés, elrejtőzés, valamint bizonyítékok megsemmisítésének a veszélye miatt február 23-ig meghosszabbította az október 23-án letartóztatott férfi letartóztatását.

Ismert, a rendőrnyomozók két férfit fogtak el a budapesti IV. és a XIII. kerületben október 21-én, egyiküknél összesen körülbelül 100 gramm marihuánát és 16 gramm kokaingyanús port, a másik férfinál körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint 1 gramm port, az elsődleges adatok szerint kokaint találtak.

Ahogyan arról a Magyar Nemzet beszámolt, nemcsak H. Zoltán lakásában, hanem az autójában is találtak kábítószert az ismert divattervező és egy társa ellen nyomozó rendőrök. A 24.hu korábbi értesülése szerint a drogfogyasztást elismerte a divattervező, de a droggal való kereskedést tagadta. 

H. Zoltán egyébként korábban Márki-Zay Péter támogatója volt, 2019-ben még önkormányzati képviselő-választáson is indult a baloldali összefogás és a Mindenki Magyarországa Mozgalom színeiben. Különböző ellenzéki beszélgetős műsorokban is rendszeresen szerepelt, de Orbán Viktor miniszterelnököt gyalázó pólókat is tervezett. A divattervező webshopja jelenleg is elérhető, közösségi oldalain viszont letartóztatása óta nem aktív. 

Borítókép: H. Zoltán Facebook-oldala

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.