A Fővárosi Főügyészség vizsgálhatja Korányi Dávid utazásait

Karácsony korábbi tanácsadójának ügyében fordult a hatósághoz a közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István.

Magyar Nemzet
2023. 02. 04. 16:32
Korányi Dávid (Forrás: Wikipédia) Forrás: wikipedia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korányi Dávid ügyében a Fővárosi Főügyészséghez fordult költségvetési csalás vétség gyanúja miatt a közérdekű ügyekben tett bejelentéseiről ismert Tényi István, aki alábbi cikkünk kapcsán fordult a hatósághoz.

Mint arról korábban beszámoltunk, bár a főpolgármesteri hivatalba egy idő után szinte egyáltalán nem járt be Korányi Dávid, a dollárbaloldal intézője, több útját így is a fővárosi adófizetők állták. Mint megírtuk, lapunk birtokába került egy összesítő táblázat a dollárbaloldalt az Egyesült Államokból több milliárd forinthoz juttató Action for Democracy alapítójának hivatalos külföldi utazásairól, és arról is beszámoltunk, hogy 2022. február 18. és február 20. között Karácsony Gergely főtanácsadója egy konferencián vett részt Alex Sorossal. Később, február 24-én pedig meg is történt az első átutalás a Korányi-féle szervezettől Magyarországra. Ezek az elszámolt, hivatalos külföldi utazások összességükben mintegy 1,6 millió forintba kerültek. 

Korábban beszámoltunk arról is, hogy Korányi felesége, Mihalik Enikő modell maga is bevallotta: több mint egy évig nem jártak Magyarországon, ugyanakkor ebben az időszakban Korányi a főpolgármesteri hivatal fizetett alkalmazottja volt.

Karácsony Gergely korábbi városdiplomáciai főtanácsadója azért maradhatott távol a Városházától, mert – értesüléseink szerint – 2020 júniusában a főpolgármester lehetővé tette számára, hogy munkakörét részben távmunkavégzésben, méghozzá változatlanul havi kilencszázezer forintos illetmény ellenében.

 

Borítókép: Korányi Dávid (Forrás: Wikipédia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.