időjárás 25°C Fatime 2023. június 5.
logo

Gyurcsány szerint a Fidesz szavazói szégyelljék magukat

Bákonyi Ádám
2023.02.05. 12:27 2023.02.05. 16:17
Gyurcsány szerint a Fidesz szavazói szégyelljék magukat

Gyurcsány Ferenc évértékelő beszédében a kormánnyal szembeni teljes ellenállásra szólította fel híveit, de ezt ajánlotta a többi baloldali pártnak is.

 - Amikor azt mondom, hogy teljes szembeállás, akkor azt mondom, hogy minden lehetséges törvényes eszközzel fel kell lépnünk annak érdekében, hogy gyengítsük ezt a kormány. Ez a kormány a haza ellenfele, törvénytelen, erkölcstelen, becstelen, ez a kormány bűnözőkormány

 – mondta a DK megerősített elnöke. Sőt, ennél is tovább ment amikor úgy fogalmazott, hogy személy szerint rá kell mutatni azokra az emberekre, akik a rendszernek építő gazdái, mert nem lehet elbújni a felelősség elől.

– Ki kell mondani a nevüket, és hogy szégyent hoztok a hazára. Nekünk azt kell mondnai, hogy ezt a rendszert szolgálni, a Fideszt aktívan támogatni az több mint bűn, az szégyen. Szégyelljétek magatokat! - jelentette ki Gyurcsány Ferenc. 

Beszélt arról is, hogy míg a DK szerint Magyarország helye Európában van, a kormány szerint annak a szélén.  „Európa mindörökké” – hangoztatta.  – Ha törékeny a gondolat, a lélek, az élet, akkor sok mindenre rá lehet venni az embert. Úgy látom, hogy törékennyé tették a magyart. Sok mindenre rávették az elmúlt években. Sok fájdalmas történet van, a legfájdalmasabb szerintem az, hogy Bucsa után mindig nem értjük, hogy nem lehet támogatást nyújtani ahhoz a szemérmetlen, hazug, gyilkos magatartáshoz, amit a magyar kormány tanúsít. Bucsa óta az orosz elnök háborús bűnös. Ettől a helytől nincs helye mérlegelésnek – fogalmazott a DK elnöke. Szerinte Magyarország nem szuverén, nekünk pedig szembe kell mennünk azzal a vezetővel, aki ilyenné tette az országot – utalt Orbán Viktorra.

A DK elnöke végül arról is beszélt: helyes döntés volt az árnyékkormány felállítása, és az is, hogy azt Dobrev Klára vezeti. – Az árnyékkormány a holnap Magyarországának a reménye, mert mindenkinek jár tisztességes bér, nyugdíj és rá vigyázó orvos, nővér – fogalmazott. 

Gyurcsány bejelentette: a DK felkérte az árnyékkormányt, hogy őszre dolgozza ki és mutassa be a holnap Magyarországának programját. Erre azért van szükség Gyurcsány szerint, hogy elmondják az embereknek, „a DK-val tiéd lesz a haza, érted lesz a haza”.

Borítóképen: Gyurcsány Ferenc tartja évértékelő beszédét (Fotó: Mirkó István)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.