időjárás 5°C Emánuel 2023. március 26.
logo

Így bukott le a mentőápoló, aki 70 ezer forintot nyúlt le a betegtől + videó

Magyar Nemzet
Forrás: NVSZ
2023.02.07. 15:14 2023.02.07. 15:28
Így bukott le a mentőápoló, aki 70 ezer forintot nyúlt le a betegtől + videó

A Magyar Nemzet szombaton számolt be arról a megbízhatósági vizsgálatról, amelyen egy mentőápoló hetvenezer forintot lopott el a „betegtől”. A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) munkatársai múlt szerdán két egészségügyi szolgálati jogviszonyban dolgozó budapesti mentőst ellenőriztek.

A megbízhatósági vizsgálat a korrupció visszaszorítását szolgálja. Ilyenkor a valóságban is előforduló élethelyzetek mesterséges kialakításával azt ellenőrzik, hogy az érintett eleget tesz-e jogszabályban előírt hivatali kötelezettségének.

A vizsgált két mentős kórházba vitte az NVSZ munkatársát, akiről azt gondolták, hogy beteg. Az eljárás közben az egyik mentőápoló hetvenezer forint készpénzt tulajdonított el.

A Magyar Nemzet értesülései szerint a titkosszolgálat tisztje a pénzt látványosan a zsebébe dugta, mielőtt elindultak volna a kórházba. Innen vette el később az egyik ápoló.

A kórházban a rendőrség intézkedés alá vonta a két mentőst. Ők tagadták, hogy elkövették volna a bűncselekményt, és az ellopott pénzt sem adták át önként. A nyomozó hatóság munkatársai azonban egyikük nadrágzsebében megtalálta a hiányzó pénzt, és lefoglalták.

A mentőápolót lopás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki. Ekkor már beismerő vallomást tett.

Az ügyben a budapesti III. kerületi rendőrkapitányság büntetőeljárást indított.

Az intézkedést a Nemzeti Védelmi Szolgálat a közösségi oldalára feltöltött videón mutatta be.

Borítókép: A mentőápolónál megtalált 70 ezer forint (Forrás: NVSZ videó)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.