időjárás 15°C Irén , Írisz 2023. március 25.
logo

Írországban fogták el az emberkereskedő bűnbanda utolsó, magyar tagját

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.02.06. 09:53 2023.02.06. 09:59
Írországban fogták el az emberkereskedő bűnbanda utolsó, magyar tagját

Németországba szervezett ki prostituáltakat az a bűnbanda, amelynek negyedik tagját, egy monori férfit Írországban fogták el.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) azt írta, hogy a nyomozás egy monori férfi és társai ellen folyik „több ember sérelmére, a sértettek kiszolgáltatott helyzetét kihasználva rábírással, erőszakkal és fenyegetéssel elkövetett emberkereskedelem bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.”

A négy elkövető közül hármat összehangolt nemzetközi akció során 2022 szeptemberében sikerült elfogni Budapesten és Berlinben. Ahogyan arról a Magyar Nemzet korábban beszámolt, két, emberkereskedelemmel gyanúsított magyar bandatagot már  átadott a német hatóság a KR NNI nyomozóinak. A nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján a négyfős bűnbanda 2017 óta szervezett ki Magyarországról kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket németországi prostitúciós munkára. 

A sértetteket folyamatosan lelki terrorban tartották, s volt olyan alkalom, hogy meg is verték őket. Utcai ellenőrzésük, felügyeletük és beszámoltatásuk a most elfogott férfi feladata volt. 

A negyedik bűnözőt végül az ír társhatóságoknak sikerült megtalálniuk és elfogniuk Courtmacsherryben; a kiadatásáról később döntenek – közölték.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Queensland Police/Twitter)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.