Ungár Péter: A Krúdy volt munkatársa súlyos elmehibbant + videó

Már a Btk. szigorítása is felmerült a Krúdy Gyula általános iskolát érintő botrány miatt. A DK szerint azonban már így is elég szigorúak a gyermekvédelmi törvények. A közel negyvenéves, homoszexuális LMBTQ-aktivistát, aki a tanártüntetéseknek is aktív résztvevője volt, elbocsátották az intézményből. A 39 éves férfi a TikTok-csatornáján azzal is kérkedett korábban, hogy a Helsinki Bizottság, az Amnesty International és a PDSZ védelmét élvezi.

MAGYAR NEMZET
2023. 02. 15. 8:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Helsinki Bizottság és a TASZ is jelezte már, hogy nincsenek kapcsolatban a férfival. A PDSZ pedig annyit közölt, hogy amikor felkereste őket a diákjával szexuális kapcsolatot létesítő pedagógus, akkor az ominózus ügyben nem nyújtottak neki segítséget. A Mediaworks kereste az Amnesty Internationalt is, ők írásban azt válaszolták, hogy a diákjával szexuális kapcsolatot létesítő pedagógus a szervezetükkel kapcsolatban valótlan állítást fogalmazott meg. Arra a kérdésre azonban, hogy elfogadhatónak tartják-e azt, hogy egy 39 éves homoszexuális férfi szexuális kapcsolatot létesít egy 15 éves fiúval, nem válaszoltak.

Az érintett férfi ráadásul egyfajta „népnevelő” szerepet játszva, kioktató stílusban hülyézett le mindenkit, aki nincs tisztában azzal, hogy ő nem pedofil, hanem ő úgynevezett „efebofil”, tehát a 15 és 19 év közötti fiatalokhoz vonzódik, esetében pedig ugye fiúkról van szó. 

A Mediaworks által megkérdezett ellenzéki politikusok szintén beletartoznak a pedagógiai asszisztens által felállított tudatlan kategóriába, ugyanis senki nem tudta, mit jelent az efebofilia.

Az LMP társelnöke, Ungár Péter szerint egyébként a diákjával szexuális kapcsolatot létesítő pedagógus súlyos elmehibbant, és nem szabadna egy iskola harminc kilométeres közelébe sem engedni. Lukács László jobbikos politikus saját bevallása szerint pedig nem ismeri az ügyet, de meg kell nézni, hogy mi igaz egyáltalán abból, amit ez az ember elmondott, az esetet mindenesetre aggasztónak nevezte. Komjáthi Imre MSZP-társelnök nem tudja, hogy kell-e módosítani a gyermekvédelmi törvényt, de ami benne van, azt szerinte be kell tartani, és ha ezt bárki megsérti, eljárás alá kell vonni.  Arató Gergely szerint viszont már így is elég szigorúak a gyermekvédelmi szabályok, és a nyomozás majd kideríti, mi az igazság.

Arató Gergely szerint ugyan most már elég szigorúak a gyermekvédelmi törvény szabályai, de 2021-ben, a törvény elfogadásakor még élesen kritizálta azt, ráadásul a DK-frakció részt sem vett a szavazáson. De nemcsak a DK, hanem valamennyi ellenzéki politikus felszólalt a törvény ellen, és azt homofóbnak bélyegezték.

A történtekre reagálva Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a közösségi oldalán azt írta: „Megtámadták és megsértették a gyermekvédelmi törvényt, a harc folytatódik tehát.”  Ugyanis pont a napokban jelentek meg arról is hírek, hogy –  ahogyan Kocsis Máté fogalmazott – a brüsszeli birodalmi központ eljárás alá vont minket a pedofilellenes törvénycsomagunk miatt.

Borítókép: Ungár Péter (Fotó: Videa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.