időjárás -1°C Ferenc , Olívia 2023. december 3.
logo

A köztársasági elnök férje is bekapcsolódott a Pénzmúzeum rendhagyó tárlatvezetésébe

Magyar Nemzet
2023.03.10. 12:27 2023.03.10. 12:49
A köztársasági elnök férje is bekapcsolódott a Pénzmúzeum rendhagyó tárlatvezetésébe

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pénzmúzeuma is bekapcsolódott idén a PÉNZ7 programsorozatba, amely több mint 170 ezer magyar diák pénzügyi felkészültségét és tudatosságát hivatott fejleszteni. A Pénzmúzeum rendhagyó tárlatvezetésén Novák Katalin köztársasági elnök férje, Veres István is végigkísért egy diákcsoportot – közölte a Pénzmúzeum pénteken a Facebook-oldalán.

Az intézmény ingyenesen megtekinthető állandó kiállításán a látogatók felfedező utat tehetnek a pénz világában, a rendezvényt interaktív játékok és látványos vizuális bemutatók is színesítik. A kiállítás tereit a pénz öt funkciója köré szervezték, segítve mind a háztartások, mind a vállalatok, mind a jegybank szerepének megértését a pénzügyek izgalmas, egyszerre ismerős és ismeretlen világában – írták.

A kiállításra a Szent Anna Görögkatolikus Gimnázium és Technikum diákcsoportja is ellátogatott. A középiskola profiljához egyébként is közel álló témák nem voltak ismeretlenek a diákok előtt, mégis újdonságot és különlegességet jelentett számukra a pénzügyi kérdések újszerű megközelítése, valamint a rendhagyó tárlatvezetés, mivel ezúttal Novák Katalin köztársasági elnök férje, Veres István is csatlakozott a diákokhoz.

A MNB pénz- és devizapiaci igazgatója a gyerekekkel közösen próbálta ki a tárlat interaktív felületeit, bekapcsolódott a pénz funkcióit megértetni hivatott játékokba, és mindeközben a saját tapasztalatait is megosztotta a tanulókkal – tájékoztattak a közleményben.

Borítókép: Veres István, a Magyar Nemzeti Bank pénz- és devizapiaci igazgatója, Novák Katalin köztársasági elnök férje (jobbra) beszél a Szent Anna Görögkatolikus Gimnázium és Technikum diákcsoportjának tartott rendhagyó tárlatvezetésen a Pénzmúzeumban 2023. március 9-én (Forrás: Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.