időjárás 20°C Magdolna 2023. május 29.
logo

Karácsony átjelentkezésre kérte munkatársunkat + videó

Munkatársunktól
2023.03.20. 14:55 2023.03.20. 16:45
Karácsony átjelentkezésre kérte munkatársunkat + videó

Karácsony Gergely ugyan már belengette, hogy elindul a jövő évi önkormányzati választáson, az azonban még egyáltalán nem világos, hogy kik is fogják őt támogatni. A főpolgármester a Mediaworks egyetlen kérdésére sem válaszolt, helyette a riportert próbálta meggyőzni arról, hogy szavazzon rá.

Gyurcsány Ferenc még szeptemberben beszélt arról a Partizán nevű YouTube-csatornán, hogy egyáltalán nem alapértelmezett az, hogy a Demokratikus Koalíció támogatja Karácsony Gergely újraindítását a főpolgármesteri székért. Érdemes azt is felidézni, hogy a legutóbbi választáson a DK Kálmán Olgát rá is indította Karácsonyra. Gyurcsány ezt akkor azzal indokolta, hogy 

Gergő mögül elment a támogatás.

Ennek fényében még izgalmasabb az a folyamat, amit hétről hétre látunk, hogy sok párbeszédes politikus csatlakozik a DK-hoz.

A Magyar Nemzet értesülése szerint Karácsony Gergely már megpróbált ajánlatot tenni a baloldali pártoknak.

 Ennek pedig az a lényege, hogy a jelenlegi ellenzéki polgármesterek induljanak újra kerületükben a jövő évi önkormányzati választásokon. Mindezt pedig tegyék pártlogók nélkül, egy egységes civil ernyőszervezet jelöltjeiként. A Magyar Nemzet információ szerint a felvetés megosztotta a baloldali politikusokat, a Kétfarkú Kutya Párt pedig még korábban jelezte, hogy nem támogatják Karácsony Gergely indulását.
A főpolgármester március 15-i beszédében is előszeretettel hivatkozott „civilekre”, az pedig egyáltalán nem tiszta, hogy mit is jelent ez pontosan, mindenesetre nagy eséllyel a kampányában is civil ernyőszervezetekre akar majd támaszkodni.

@hirtv_official Karácsony Gergely: Én vagyok a legnépszerűbb politikus! #hírtv #karacsonygergely ♬ eredeti hang – HírTV - HírTV

Borítókép: Karácsony Gergely, a háttérben Gyurcsány Ferenc (Fotó: Kurucz Árpád)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.