időjárás 14°C Zalán 2023. március 30.
logo

Kár lenne tagadni – mondta Soros György támogatásáról Gulyás Márton

Munkatársunktól
2023.03.19. 15:57 2023.03.19. 15:58
 Kár lenne tagadni – mondta Soros György támogatásáról Gulyás Márton

Maratoni, hatórás interjút tartottak a Partizán csatornán, ahol Gulyás Márton műsorvezetőt, baloldali aktivistát is lehetett kérdezni – számolt be a Mandiner. Gulyás a nézők Partizánnal kapcsolatos kérdéseire válaszolva elmondta azt is, hogy a bevételeik felét nagy adományok, donorok, adott esetben nemzetközi pályázatokból szerzett finanszírozási források teszik ki, a másik felét pedig mikroadományokból fedezik.

– Ez egy drága műfaj – mondta el Gulyás. Mint fogalmazott: „Közéleti videót csinálni olyan, hogy arra nem jön se hirdető, se szponzor.” A műsorvezető kitért arra is, hogy milyen amerikai szervezetektől kaptak pénzt. 

Az egyik kérdező viccből felvetette, hogy Sorostól is kaptak-e, mire Gulyás úgy reagált: „tőle így konkrétan nem”, de mint mondta, kaptak olyan pénzeket is, amelyek Soroshoz köthetők.  – Tehát végső soron ott van a sor végén Soros György is, ezt kár eltagadni – fogalmazott. 

A műsorvezető próbálta megnyugtatni a nézőket, hogy náluk nem a donorok hoznak tartalmi döntéseket. – Nálunk tartalmi döntéseket csakis a stáb hozhat meg – állította.

Egy másik kérdésre válaszolva hozzátette: szerinte nem lehet piaci alapon finanszírozni, amit csinálnak.  

 Ha csak ez az este piaci alapon lenne finanszírozva, akkor nem lenne zenekar, nem lenne élő közönség. Lenne két kamera és mögöttünk a szponzor 

– részletezte Gulyás Márton.

Dollárok és eurók 

Mint azt a Magyar Nemzet is megírta, a XXI. Század Intézet elemzése szerint a Partizán Rendszerkritikus Tartalomelőállításért Alapítvány a Partizán hivatalos Facebook-oldalán már 2021 végén közölte: a German Marshall Fund meghívásos pályázatán 15 ezer dolláros, valamint hogy a The Foundation for Democracy and Pluralism meghívásos pályázatán kétszázezer eurós díjazásban részesültek. Az intézet szerint a Partizán által közölt adatokból világosan kiolvasható, hogy bár a költségvetésüket illetően a kisebb és nagyobb összegű, közelebbről meg nem nevezett forrású magánadományok dominálnak, a külföldi kormányzati és nem kormányzati forrásokból érkező támogatások nagyságrendjüket tekintve minimum megközelítik ezeket.

Borítókép: Gulyás Márton a bíróságon. Fotó: Havran Zoltán

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.