Több politikus is megszólalt a lelőtt farkas ügyében

A vadászkamara és a Miniszterelnöki Kabinetiroda is mélységesen elítéli az esetet.

Magyar Nemzet
2023. 04. 17. 9:52
Close,Up,Portrait,Of,A,Grey,Wolf,(canis,Lupus),Also
690889336 Fotó: PatrickLauzon photographe
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napokon át foglalkoztatta a közvéleményt az eltűnt farkas esete, a Magyar Nemzet folyamatosan beszámolt az állat kereséséről. 

Később arra is fény derült, komoly baj történt az M237-es kódjelű, Svájcban jeladóval ellátott farkassal, amely hónapok alatt járta be fél Európát és végül hazánkba érkezett. Hamarosan kiderült, kutyának nézte és lelőtte a jeladóval ellátott farkast egy vadász, ám amikor rájött, mekkora hibát követett el, levette az állatról a jeladót és a Hernád folyóba dobta. A vadász azzal bukott le, hogy a tettével eldicsekedett a társainak.

Ezek után a vadászkamara és a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető államtitkár is megszólalt a kilőtt svájci farkas ügyében. Nagy János letöltendő börtönbüntetést kért az M237-es kódszámú farkast kilövő vadászra, ugyanis véleménye szerint csak ezzel lehetne elérni azt, hogy a jövőben ilyen esetek ne forduljanak elő.

„Bízom abban, hogy a magyar nyomozó hatóságok és igazságszolgáltatási szervek mindent megtesznek, hogy kivizsgálják ezt a szerencsétlen ügyet, és a kirívó természetkárosítást szigorúan megbüntetik – akár letöltendő börtönbüntetés kiszabásával is. Nem azért, mert ezzel szegény állatot fel lehetne támasztani, inkább azért, hogy a jövőben ilyen esetek ne forduljanak elő”

– írta Nagy János a hivatalos közösségi oldalán.

Civil kezdeményezésre petíció is indult a svájci farkast kilövő vadász bebörtönzéséért, amelyet múlt hét szombat délutánra már közel harmincezren aláírtak. 

Gál József, az LMP – Magyarország Zöld Pártja szóvivője a jelenlegi jogszabályokat sürgősen szigorítaná, a lelőtt farkas eszmei értéke 250 ezer forint, ezt legalább 2,5 millió forintra emelné. Az ellenzéki párt szóvivője emellett sürgette a pusztításért kirótt büntetések mértékének drasztikus emelését, hogy azoknak valóban elrettentő hatásuk legyen, valamint az erdővédelmi jogszabályok és a fegyvertartás szabályainak szigorítását is – írta meg a Berek.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.