Jogerősen pert vesztett az ATV

A Médiatanács javára döntött a Kúria az ATV ellenében Niedermüller Péter „rémisztő képződményekre” vonatkozó kijelentésének ügyében.

Magyar Nemzet
2023. 05. 23. 19:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legfőbb bírói grémium a Médiatanácsnak adott igazat és helybenhagyta azt a korábbi ítéletet, amelyben elmarasztalták az ATV-t – adta hírül a Media1. Bár a bíróságon megtámadták a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának elmarasztaló határozatát, amely Niedermüller Péter terézvárosi DK-s polgármester kijelentései miatt született, a bíróság elutasította a televíziós társaság keresetét. 

A csatorna ezután a kérte az ítélet felülvizsgálatát a Kúriától, de ott sem a javukra döntöttek. 

A televízió ezután már nem fog a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulni – közölték.

Mint emlékezetes, százezer forintos bírságot szabott ki a Médiatanács az ATV szolgáltatójára, emellett közlemény közzétételére kötelezte a csatornát A hét című műsor egyik januári adásában elhangzott kirekesztő tartalmú kijelentések miatt. Állításuk szerint Niedermüller a fehér bőrszínű, keresztény, heteroszexuális emberek közösségére tett megbélyegző kijelentést. A polgármester az adásban úgy fogalmazott: 

ha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak. Meg azért nők is vannak köztük. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek.

Borítókép: Niedermüller Péter (Fotó: Teknős Miklós)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.