Niedermüller lapja cenzúrázta a jobboldal cikkeit

Cenzúrázta a jobboldali képviselők által írt cikkeket a Niedermüller Péter vezette erzsébetvárosi önkormányzat. Nem először fordul elő, hogy egy baloldali vezetésű önkormányzat a közpénzből előállított, közszolgálati lap tartalmát átírja, vagy más megvilágításban közli.

2023. 03. 10. 13:32
null
20221117 budapest uj varoshaza karacsony gergely diszpolgari kitunteteseket - kinevezeseket ad at havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„És még ők kiáltanak propagandát?” – tette fel a kérdést a Fidesz budapesti szervezete. Szerintük a DK-s Niedermüller Péter ismét túl messzire ment.

„Nem volt elég, hogy a VII. kerületben folyamatosak a dugók és az elbaltázott közlekedési variálások miatt térdig járni a koszban, és a bulinegyedben élőknek minden éjjel a poklok poklát kell átélniük. A kerületi lapot baloldali pamfletté silányították, ahová már nem kerülhet be a konzervatív hang” – jegyezte meg a fővárosi Fidesz, arra reagálva, hogy a vezetés cenzúrázza a jobboldali képviselők cikkeit, ugyanis bármiféle egyeztetés nélkül kivették őket a lapból.

Nem egyedi eset, hogy a közszolgálatiságot felrúgva, pártpropagandával dúsítják fel a baloldali közszolgálati lapokat. Ilyen például a józsefvárosi helyi lap: Pikó András polgármester regnálásának első hónapjaiban meghamisították a Ferencz Orsolyával készült interjút. Példátlan eset, hogy az interjúhoz Pikó András nézeteit fűzték hozzá az újság szerkesztői. A fideszes önkormányzati képviselő a Hírnyolcnak úgy vélekedett az esetről, hogy még soha életében nem találkozott ekkora etikátlansággal.

Ferencz Orsolya interjújához kommentárokat fűzött az újság. Fotó: Hírnyolc/Ványi Ákos

„Utólag átírták a kérdéseket, szöveget töröltek, válaszaimat teletűzdelték kommentárjaikkal. A legdurvább az, hogy erről nem is tájékoztattak, ezért nem kívánok ennek a propagandalapnak nyilatkozni, még egy helyreigazítást sem hoztak le. Az újság színvonala azóta is zuhan, még az általuk felkért médiaelemző is szóvá tette, hogy elfogult és egyoldalú” – mondta el az önkormányzati képviselő. 

Ezenkívül, számos önkormányzati lap baloldali szócsőként funkcionál a 2019-es önkormányzati választás óta. Óbuda kerületi lapjában gyakran megjelenik Szabó Tímea párbeszédes országgyűlési képviselő kormánykritikus kommentárja, Ferencváros újságját, a 9magazint pedig teljesen Baranyi Krisztina ízlésére szabták Vágvölgyi B. András, a Magyar Narancs alapító-főszerkesztőjének segítségével. 

A választás után Újpesten is gondok akadtak az önkormányzati forrásból működtetett Újpest Médiával. Még 2020-ban Zsigmond Barna Pál országgyűlési képviselő levelet írt Bíró Beátának, az Újpesti Sajtó Kft. ügyvezető igazgatójának, az Újpest Média felületein olvasható országgyűlési képviselői beszámolókkal, megjelenésekkel kapcsolatban, hogy kormánypárti hangoknak is lehetőséget adjanak. A június 30-i válaszlevélből kiderült, hogy míg Varju László országgyűlési képviselőnek az Újpesti Naplóban minden számban állandó rovatot, képviselői beszámolót biztosítanak, ezenfelül folyamatosan megjelenik az Újpest Média online felületein DK-s párttevékenységeivel is, addig Zsigmond Barna Pál országgyűlési képviselőnek nem biztosítottak megjelenési lehetőséget.

Borítókép: Niedermüller Péter (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.