Ellátogat a magyar–ukrán határra David Pressman

Ukrajnai menekültekkel, magyar határőrökkel és a sajtó képviselőivel is beszélni fog az amerikai nagykövet.

Magyar Nemzet
2023. 05. 03. 17:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar–ukrán határra utazik David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete – tájékoztatott a nagykövetség. Hozzátették, 

a külképviseleti vezető a közösség tagjaival, ukrajnai menekültekkel, a zsidó közösség képviselőivel, önkormányzati vezetőkkel, magyar határőrökkel és a sajtó képviselőivel találkozik május 3-án.

Május 4-én a nagykövet a Veszprém melletti Újmajor (Camp Croft) bázisán tesz látogatást, hogy találkozzon a 32. Páncélos Felderítő Ezred 1. zászlóaljában szolgáló amerikai katonákkal.

Az amerikai hadsereg magyarországi jelenléte fontos szerepet játszik a NATO keleti szárnyának biztosításában

– írták.

Hangsúlyozták, amint azt Joe Biden amerikai elnök is megerősítette, az Egyesült Államok továbbra is támogatni fogja Ukrajna azon képességét, hogy megvédje népét, szuverenitását és függetlenségét. Az Egyesült Államok és szövetségesei kitartó támogatása továbbra is létfontosságú az igazságos és tartós béke biztosításához Ukrajnában – hívták fel a figyelmet.

Borítókép: David Pressman (Fotó: Europress/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.