Szombathely polgármestere állítja, nem találkozott Gyurcsánnyal

Czeglédy Csaba egyéni győzelme esetén továbbra is a szociális bizottság elnökeként folytatná munkáját.

Forrás: Vaol.hu2023. 05. 02. 20:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vaol értesülései szerint személyesen egyeztetett Gyurcsány Ferenc és Nemény András a szombathelyi polgármester jelöltségéről, ám úgy tűnik: a városvezető nem fogadta jó szívvel az erről szóló cikküket. Megkeresésükre Nemény András pártlapozott egyet, és sérelemdíjfizetést is emlegetett, majd leszögezte: 

„A Vas Népe állításaival ellentétben Gyurcsány Ferenc nem járt a polgármesteri hivatalban áprilisban és nem tárgyaltam vele az elmúlt időszakban sem.” 

Mindebből egyelőre hivatalosan nem tudták meg, milyen módon és minek köszönhetően kapták meg akkor a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc támogatói nyilatkozatát a szombathelyi baloldali politikusok. Azt viszont leírta a polgármester: 

Az Éljen Szombathely! önmagában és pártlogók nélkül fog indulni a 2024-es önkormányzati választásokon, a jelöltek bemutatását pedig később tervezzük. 

Nemény András válaszában ugyanakkor azt is tudatta: „A tisztségviselőkről a választást követően a közgyűlés dönt majd, dr. Czeglédy Csaba egyéni győzelme esetén továbbra is a szociális bizottság elnökeként folytatja munkáját. Tesszük a dolgunkat, Szombathelyért dolgozunk!” Megkérdezték azt is, a baloldali polgármesterjelölt részt vesz-e Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára árnyékkormányának május 8-i rendezvényén, ám erre egyelőre nem kaptak választ.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc és Czeglédy Csaba (Fotó: Cseh Gábor/Vaol)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.