Fónagy János: A kormány célja az infláció csökkentése

Az államtitkár elmondta, hogy a háború és a szankciók komoly terheket rónak Magyarországra.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 13. 12:31
null
Borítókép: Fónagy János gazdaságfejlesztéssel kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár felszólal az állami vagyonnal való gazdálkodás hatékonyságának növelése érdekében egyes vagyongazdálkodást érintő törvények módosításáról szóló törvény vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. október 27-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Több mint egy éve tombol a háború, amelynek gazdasági hatásai a határokon túl is elérnek. A háború hatását mi is érezzük, a háború és a szankciók bevezetése óta az egekbe emelkedtek az árak – fogalmazott napirend előtti felszólalásában Aradszki András a KDNP képviselője. Hozzátette: a baloldal azonban kiáll a szankciók mellett és súlyos megszorításokat követel.

– A baloldal el akarja törölni a rezsicsökkentést és megvágná a családtámogatásokat, miközben a kormány mindent megtesz azért, hogy megvédje a családokat, a nyugdíjasokat és a munkahelyeket, továbbá mindent megtesz azért is, hogy az év végére egyszámjegyűre csökkenjen az infláció. Az élelmiszerárak letörésére a kormány több intézkedést is hozott, a kötelező bolti akciók hatása pedig már most látható – szögezte le. 

Mint a politikus jelezte, a KDNP támogatja a kormány minden, inflációt letörő intézkedését.

Válaszában Fónagy János, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára minderre azt mondta: a háború és a brüsszeli elhibázott szankciós politika valóban komoly terheket ró Magyarországra. – A kormány elkötelezett a rezsicsökkentés, a családok, a nyugdíjasok és a teljes foglalkoztatottság megvédése mellett, célja pedig az infláció csökkentése. Az infláció nem magától csökken, és a kormány eddig több lépést is tett a csökkentésére – mutatott rá. Az államtitkár kiemelte, hogy az eddigi intézkedések működnek, már látszanak az eredmények, az infláció csökkenni kezdett.

Borítókép: Fónagy János (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.