időjárás 27°C Jusztina 2023. szeptember 26.
logo

Valódi medárdi idő van a napokban − de vajon meddig tart még?

MAGYAR NEMZET
Forrás: IDŐKÉP
2023.06.08. 16:48 2023.06.08. 17:49
Valódi medárdi idő van a napokban − de vajon meddig tart még?

Villámárvizek, felhőszakadások, folyamatosan ismétlődő csapadékhullások − egyelőre marad a fülledt, záporos-zivataros időjárás.

Hétfőn és kedden átmeneti csapadék szünet lesz, mivel a következő hét elején hazánktól északra egy anticiklon kezd majd kiépülni, ennek peremén − még ha átmenetileg is − kissé szárazabb légtömegek érkeznek majd hazánk fölé − olvasható az Időkép cikkében.

De addig is, maradunk ebben az úgynevezett bárikus mocsárnak nevezett időjárási helyzetben, amely egyáltalán nem hoz megnyugvást:

egész héten velünk maradnak a záporok, zivatarok.

Vasárnap már valamelyest csökkenni fog ugyan a számuk, de egészen addig marad a „dunszt”:

Reggelente sokfelé pára és köd képződhet, napközben pedig menetrend szerint érkeznek majd a felhőszakadással kísért záporok és zivatarok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Pest, Nógrád és Heves vármegyére adott ki másodfokú figyelmeztető előrejelzést a várható felhőszakadások miatt, rövid idő alatt akár 25–50 mm eső is lehullhat, villámárvizek kialakulása ma is lehetséges lesz − írta az Időkép.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pexels)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.