Mutatjuk, milyen fegyverekkel lövik egymást a migránsok

Deszantos kalasnyikov gépkarabélyok, mesterlövész puskák, egyebek mellett ilyen fegyverekkel lövik egymást a Vajdaságban, a magyar határ közelében az illegális migránsok, valamint az embercsempészek. Idő kérdése, hogy Magyarországra is fegyveresen szökjenek, vagy törjenek be a bevándorlók és az őket csempésző bűnszervezetek tagjai.

2023. 08. 03. 15:06
Forrás: Szerb rendőrség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lapunkhoz eljuttatott szerb rendőrségi felvételek láttán egyértelmű, hogy valós veszélyt jelentenek Magyarország biztonságára az illegális bevándorlók és az embercsempészek kezében lévő éles lőfegyverek. 

A fotókon látható automata, Kalasnyikov-rendszerű gépkarabélyok, valamint a mesterlövész puska egyaránt halálos fegyver, és vélhetően az 1990-es évek délszláv háborúiban a lakosságnál, vagy éppen a szervezett alvilágnál maradt többmilliós készletből származik.

 

Két napja elfogott migránsok egy csoportja a magyar zöldhatártól száz méterre (Fotó: szerb rendőrség)

Az éles, katonai fegyvereket két napja az ásotthalmi magyar zöldhatártól mindössze száz méterre, a Vajdaságban foglalták le a szerb kommandósok, amikor kétszáz illegális migránst fogtak el, akik Magyarországot vették célba éppen.

 

Pőcze Levente, az Ásotthalmi Polgárőr-egyesület elnöke azt mondta a Magyar Nemzetnek: 

szerencsére eddig még nem találkoztak fegyveres migránssal magyar területen, ám szerinte csak idő kérdése, hogy mikor bukkannak fel.

 

Ezt a mesterlövész puskát is migránsnál találták a szerb kommandósok (Fotó: szerb rendőrség)

– A szerbek rendszeresen foglalnak le tőlük fegyvereket, immár automata karabélyokat is lőszerekkel. A határ túloldalán rendszeresek az összecsapások főleg az afgán és más országok menekültjei, illetve az embercsempész bandák között. Az összetűzésekben többen már meg is haltak. A zöld határt védő magyar rendőrök, illetve korábban a katonák ellen nem használtak a migránsok éles lőfegyvereket, ám csúzlikból csapágygolyókat többször is rájuk lőttek, valamint nap, mint nap dobálnak köveket, husángokat. 

A magyar felségterületre jutó, elfogott illegális bevándorlók már nem lépnek fel támadólag, mert tudják, ha fegyvert használnak, súlyos börtönévek várnak rájuk a hatósági személy elleni erőszak miatt, egyébként pedig csak visszaküldik őket oda, ahonnan jöttek

– jellemezte a helyzetet a polgárőrvezető, aki kiemelte: a migránsok száma nem csökken, hanem inkább nő, és főleg katonakorú fiatalok érkeznek, csak időnként fordul elő, hogy asszonyok és gyerekek is vannak az illegális bevándorlók között.

Ez a jugoszláv gyártmányú automata karabély is a migránsoknál volt a pisztollyal együtt (Fotó: szerb rendőrség)

Borítókép: Kalasnyikov-rendszerű gépkarabélyok vélhetően a délszláv háborúból (Fotó: szerb rendőrség)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.