Szellemház borzolja a kedélyeket Józsefvárosban, játszótér is van mellette

Ide a lélek tényleg csak hálni jár. Ha egyáltalán.

Magyar Nemzet
Forrás: Metropol2023. 08. 22. 12:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra potyog a józsefvárosi szellemház vakolata, amelyet a helyiek – részben ezért – a lehetőségeikhez mérten próbálnak elkerülni. A Koszorú utcai ház a környékbeliek szerint már két éve lakatlan. A hatalmas törmelékkupac, amely még augusztus elején hullott le az ingatlanról, két hete éktelenkedik a járdán, azóta nem sikerült eltakarítani – adta hírül a Metropol

A ház főbejárata sincs sokkal jobb állapotban, amit a szél vagy – a lakók szerint inkább – valaki kitépett a helyéről, és két hete lóg rá a járdára. Beszámolnak arról is, hogy a váratlanul lepottyanó deszkák miatt a Koszorú utca 17. előtt közlekedő gyalogosok évek óta kerülgetik a házat, mert a lakatlan épület balesetveszélyes, állításuk szerint az önkormányzat nem tesz semmit. 

Fotó: Metropol

Megjegyzik továbbá, hogy az ingatlan korábban már kigyulladt, sőt, előfordult az is, hogy illegális beköltözőket is elvitt onnan a rendőrség. Érdekesség az ügyben, hogy a szellemház szomszédságában az önkormányzat intézménye, a Biztos Kezdet Gyerekház játszóudvara van, emellett a közelben idősek klubja és más közcélú önkormányzati intézmény, így a Családok Átmeneti Otthona is megtalálható.

Borítókép: Az épület ajtaja (Fotó: Metropol)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.