Veszélyben a gyermekek, valaki antidepresszánsokat szórt szét az egyik budapesti játszótéren

Állítólag nem véletlenül kerülnek oda a tabletták.

Magyar Nemzet
Forrás: Metropol2023. 06. 28. 11:55
Colourful,Outdoor,Play,Area,For,Children,In,Woodland, játszótér, illusztráció, homokozó, shutterstock
2284914989 Fotó: Stephen Whybrow
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy mennyiségű, gyermekekre veszélyes gyógyszert szórtak szét egy újpalotai játszótéren, amelyre egy gyerek talált rá játék közben – adta hírül a Metropol. A lap azt írja, a szülők attól tartanak, hogy valaki direkt rakta oda a tablettákat.

Nem ez az első eset, hogy gyógyszereket találtak a játszótéren.

A Kontyfa utcai játszótéren két egymást követő napon is gyógyszerekre bukkantak a gyerekek, és ez még nem minden, ugyanis pár hete ugyanebben a kerületben, a Hartyán játszótéren is ugyanilyen gyanús gyógyszereket találtak. A szülők attól félnek, hogy a gyermekeik cukorkának nézik a színes tablettákat és megeszik őket, ezért nem is igazán merik leengedni őket a játszótérre.

„Már sehol sincsenek biztonságban a gyerekek. A lányom most kezdett el járni, és a homokozót használni. Állandóan mellette vagyunk ketten is, amikor a homokozóban elengedjük, mégis előfordult már, hogy egy másodperc töredéke alatt kapott be egy kavicsot. Egy gyerek bekapja, amit talál szerintem, és látva a játszótereket, a legtöbb szülő korántsem lesi a gyerekét minden percben, mint ahogy mi¨ – fogalmazott egy édesanya.

A lap információ szerint egy férfi szokta széthagyni a gyógyszereit, amikor önkívületi állapotba kerül, mások azt mondják, nem véletlenül kerülnek oda a tabletták. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.