Ukrán gyerekek táboroznak Magyarországon

A háborúban érintett ukrán családok háromszázötven gyermekét látja vendégül egy hétig a Rákóczi Szövetség. A diákok szombaton a budapesti atlétikai világbajnokság programjain vesznek részt, megtekintik az Országházat, majd a sátoraljaújhelyi Rákóczi-táborban tölthetnek egy hetet.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 26. 14:22
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A háború kitörése óta a magyar kormány mindent megtesz az Ukrajnából érkezett emberek ellátása érdekében – mondta Panyi Miklós, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára a Nemzeti Atlétikai Központnál tartott köszöntőjében.

Az elmúlt másfél évben több mint egymillióan érkeztek Magyarországra, köztük több ezer gyermek is. A gyerekeket mindenben segítik, ilyen táborok megszervezését is támogatva

– emelte ki az államtitkár.

Pál Norbert, az orosz–ukrán háború elől Magyarországra menekülő személyekért felelős kormánybiztos elmondta, a most érkezett gyerekek mellett ötszáz ukrán és nyolcszáz kárpátaljai magyar gyereket is táboroztattak a balatoni Erzsébet-táborokban. Emellett a magyar kormány számos más módon is segít Ukrajnának, minden hazánkba menekülőt ellát és elszállásol – fűzte hozzá.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.