A 444 egyszerűen kiröhögte a MÚOSZ etikai kifogásait és bocsánatot sem kérnek

A MÚOSZ Etikai Bizottságának állásfoglalását is semmibe vette Soros egyik legrosszabb befektetése.

2023. 09. 07. 15:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Jót nevettünk – válaszolta szűkszavúan a 444.hu a Magyar Nemzetnek arra a kérdésére, hogy mi véleményük arról, hogy a MÚOSZ Etikai Bizottsága elítélte a dollármédia lejárató cikkét. A Soros-blognak is nevezett 444.hu kapcsán az újságíró-szervezet azt írta: „A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Etikai Bizottsága elutasítja, hogy a 444 portál az Origó munkájának, arculatának bírálatát összekapcsolta a médiumot vezető újságíró személyes lejáratásával”. A balliberális lap ugyanezt a „vicces” választ adta másik kérdésünkre is, melyben azt szerettük volna tőlük megtudni, hogy tervezik-e a bocsánatkérést az Origó főszerkesztőjétől.

Az utóbbi napokban a külföldről pénzelt blogoldal azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy emberi méltóságában alázták és szégyenítették meg Gábor Lászlót, az Origó főszerkesztőjét, amikor előnytelen lesifotókat tettek róla közzé, magánéletét kiteregetve. Mint arról lapunk is beszámolt, a balliberális blog cselekedetét elítélte a Magyar Nemzeti Médiaszövetség (MNMSZ) is. Ők megdöbbenve tapasztalták, hogy a baloldali sajtótermékek már a saját maguk által fennen hirdetett elveket is megtagadva a testszégyenítéstől, a sunyi lesifotózástól és a magánéletben való vájkálástól sem riadnak vissza a nyilvánvalóan megrendelésre készült cikkeik megírása során. Mint fogalmaztak,

szövetségünket örömmel tölti el, hogy a 444-nél, valamint az azt kiadó Magyar Jeti Zrt. igazgatóságában mindenki tökéletes testalkattal bír, de úgy gondoljuk, ennek nincs befolyása arra, hogy milyen szakmai munkát végeznek. Hisszük ugyanis, hogy sem a testalkat, sem a magánélet nem képezheti szakmai kritika alapját sem a 444-nél, sem sehol a magyar sajtóban.

Kitértek arra is, hogy a nemrég felröppent hírek szerint egy „toxikusan zaklató magatartást” tanúsító vezető miatt távozott több munkatárs a 444-től.

Elítélte a történteket Lovas Dániel, a Magyar Újságírók Közösségének (MÚK) elnöke, aki úgy vélekedett: a 444 Gábor Lászlóról szóló, mélyen színvonal alatti cikke a hírportált minősíti. 

„Ők annyira, de annyira viccesek, hogy az már majdnem nácikomcsi” – írta kapcsolódó, 444 a pöcében című publicisztikájában lapunk állandó publicistája, Bayer Zsolt, aki szerint 

a 444 szerkesztősége, kivétel nélkül, egy emberként, még a valaha jobb sorsra érdemes Gazda Albertet is beleértve, mélységesen meg van róla győződve, hogy a világ teljességét uralja, látja át, fogja fel ésszel, horizontjuk a mindenség, a galaxis, a megfellebbezhetetlen liberális krédó.

„Hiába, legkésőbb Farkasházy óta tudjuk, a humor baloldali műfaj!” – fogalmazott A 444 ezúttal színjelesre vizsgázott aljasságból című írásában Kacsoh Dániel, a Mandiner főszerkesztő-helyettese. Mint írta, „a honi liberális, független stb. média egyik zászlóshajója, Soros György sajtóportfóliójának éke, a teljes magyar nyilvánosságra nem kevés elitizmussal tekintő 444, és páros lábbal beleszállt egy másik médium vezetőjébe. Az Origó főszerkesztőjéről, Gábor Lászlóról van szó, akit az emberi méltóság minimális tisztelete nélkül állították pellengérre.” „Miközben a jobboldalt és sajtóját szokásuk magas lóról leckéztetni, nagyon úgy tűnik, hogy itt és most saját elveikkel, az emberi méltóság állítólagos tiszteletével is jócskán sikerült szembemenniük. […] ez nem más, mint szimpla tahóság” – osztotta meg véleményét a főszerkesztő-helyettes.

Borítókép: A 444 logója (Forrás: Wikipédia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.