Az Országgyűlésben is téma lehet a magyargyalázó svéd oktatófilm

Magyarországról politikai következmények nélkül nem lehet valótlanságokat állítani.

2023. 09. 19. 15:36
svéd, gulyás márton
Fotó: képernyőfotó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István a kormányhoz fordult, hogy nyújtsanak be az Országgyűlésnek határozati javaslatot Magyarország jó hírnevének megvédése érdekében – derült ki a lapunkhoz eljuttatott dokumentumból.

Az indoklásban Tényi jelezte, hogy Magyarországot lejárató, gátlástalan hazugságokkal, ferdítésekkel tarkított, az objektivitás minimális igényét nélkülöző oktatófilmet készített a svéd oktatási műsorszolgáltató 2019-ben az Európai Parlamenti választások előtt, nem titkoltan azzal a céllal, hogy irányt mutassanak a szavazás előtt álló fiataloknak.

– Magyarországról politikai következmények nélkül nem lehet ilyen hazugságokat és valótlanságokat állítani.

– tette hozzá.

Ahogy arról lapunk beszámolt, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a legutóbbi Kormányinfón elmondta, hogy amennyiben az elhíresült svéd oktatófilmet valóban az állami iskolákban vetítik a kisdiákoknak, akkor meg fogja kérni Kocsis Mátét, a Fidesz frakcióvezetőjét, gondolják meg még egyszer, hogy a parlament ratifikálja-e a svéd NATO-csatlakozást, illetve azt is javasolta, hogy érdemes lenne a következő frakcióülés előtt levetíteni ezt a filmet a fideszes politikusoknak.

A Magyar Nemzet megkérdezte Kocsis Mátétól, hogy hallgatnak-e a miniszterre. A Fidesz frakcióvezetője megerősítette, igen, a Fidesz és a KDNP kétnapos esztergomi frakcióülésén levetítik azt a svéd iskolások számára gyártott dokumentumfilmet, amelyben Magyarországot próbálja lejáratni a svéd közmédia.

Megjegyzendő, hogy a film Gulyás Mártonnal indul, aki felütésképpen kijelenti: Magyarországon a demokrácia 2010 óta lassanként megszűnt.

Borítókép: Gulyás Márton (Fotó: Képernyőfotó)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.