Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Gyurcsányék is adományokat gyűjtenek, de forintban

A DK a vidékiek meggyőzéséhez kalapozza össze a pénzt, és aktivistákat toboroz.

2023. 09. 29. 9:00
GYURCSÁNY Ferenc; MOLNÁR Csaba; DOBREV Klára
Budapest, 2023. szeptember 22. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (k) és felesége, Dobrev Klára, a párt EP-képviselője, valamint Molnár Csaba, DK ügyvezető alelnöke érkezik a párt évadnyitó rendezvényére a budapesti Radisson Blu Béke Hotelbe 2023. szeptember 22-én. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Adománygyűjtésbe kezd a Gyurcsány-párt is, hogy többek között ebből finanszírozzák a vidéki kampánykörútjaikat – vallotta be Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa egy szerdai háttérbeszélgetésen. A DK ügyvezető alelnöke bejelentette: ősszel országjárásba kezdenek, ezzel párhuzamosan a párt egy kitelepüléssorozatot is indít. 

Molnár egyben némileg Karácsony Gergelynek is megfogalmazott egy burkolt üzenetet, hiszen leszögezte, a pénzt kifejezetten Magyarországon, magyarországi emberektől, forintban fogják összekalapozni adománygyűjtő ládákban.

Molnár Csaba elmondta: pénteken kezdődik és várhatóan december közepéig tart Dobrev Klára, a DK árnyék-miniszterelnökének programajánlat-bemutató országjárása. Az első, budapesti rendezvényen az EP-képviselő általánosságban beszél majd az ország problémáiról, a későbbi állomásokon a szakpolitikai témákat veszik végig – tette hozzá.
Az ügyvezető alelnök azt is bejelentette, hogy mind a 106 választókörzetet érintő utcai kitelepüléssorozatba kezdenek október 2. és november 19. között. Ennek során a DK által készített kiadványt is terjesztenek majd, amit egymillió példányban nyomtatnak ki. A kitelepüléssorozattal párhuzamosan a párt politikusai is országjárásra indulnak. Molnár Csaba hangsúlyozta, hogy tavaly óta a DK politikája világosan és egyértelműen vidékfókuszú, mert 

választást nyerni Magyarországon ott kell.

Azt is elmondta, kommunikálnak más pártokkal, mert bár a DK az EP-választáson önállóan akar indulni, az önkormányzati választáson azonban más pártokkal közösen. 

A DK vidékieket meggyőzni kívánó kampánykörútja azért is fontos lehet Gyurcsányéknak, mert az előző választást megelőzően folyamatosan a vidékieket pocskondiázta a baloldal, így vissza szeretnék szerezni az ellenzék renoméját a falusi emberek körében. 

 

Október 23-i ellenzéki gyűlés. Fotó: Kurucz Árpád

Mint ismert, Márki-Zay Péter, a baloldal közös bukott miniszterelnök-jelöltje a migráció kapcsán például úgy fogalmazott, hogy 

szerencsétlen, megtévesztett, tájékozatlan vagy ostoba emberek

szavaznak a Fideszre, akik jellemzően vidékiek. 

Aztán a dehonesztáló kijelentéseit úgy próbálta meg korrigálni, hogy azt mondta: 

Az, hogy vannak vidéken bunkók, az nem azt jelenti, hogy minden vidéki bunkó. 

De hívta Gyurcsányék szövetségese a vidéki szavazókat trágyán etetett gombáknak is, akik egy keresztrejtvényt sem tudnak megfejteni.

A vidékiek lenézésében élen járt a Momentum is, egyik elnökségi tagjuk, Mécs János például egy értekezésében arról írt: 

Istenkém, hogy rühellem a vidékieket, pedig nem kellene szegényeket, mert liberális vagyok meg minden, szóval melegek, cigányok, hajléktalanok meg minden okés, na de a vidékieket nem tudom megszokni, ahogy jönnek a csütörtök tíztől megtartott szemináriumra, és már messziről lehet hallani, ahogy a gurulós bőröndjük kereke ugrál a járólapok illesztésénél, én már ilyenkor tudom, hogy ez a nap is el van b…szva, jönnek a vidékiek, hömpölyögnek be a terembe, hujjongatva, az ember már a saját gondolatát sem hallja.

 
Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke és felesége, Dobrev Klára, a párt EP-képviselője, valamint Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke érkezik a párt évadnyitó rendezvényére 2023. szeptember 22-én (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.