Lesújtó véleménnyel vannak a budapestiek Karácsony Gergelyről + videó

Karácsony Gergely nagy ígéretekkel vágott neki a főpolgármesterségnek 2019-ben, de 2023 őszén még nyoma sincs annak, hogy miatta bármi is jobbra fordult volna a városban, sőt, hogy bármi történt volna egyáltalán. Karácsony alatt dugók, káosz, drágább BKV-jegyek, elhanyagoltság és kosz jellemzi Budapestet az elmúlt években – erről írt cikket a Metropol.

Forrás: Metropol2023. 09. 26. 10:03
null
20230609 Budapest Budapesti Lakógyűlés, lakossági fórumon a Fény utcai Piacon. Fotó: Mirkó István MI Magyar Nemzet képen: Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere, Karácsony Gergely főpolgármester Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely főpolgármester annak idején, a 2019-es kampányban egy zöldebb Budapest ígéretével kampányolt a főpolgármesteri címért. A baloldali politikus viszont ezt nagyjából letudta annyival, hogy a leginkább dugót okozó helyekre, a Nagykörútra és a bevezető kulcs-sugárutakra telepítettek biciklisávokat.

A kihasználatlan bringasávok miatt azonban olyan szinten megnőtt a dugók száma, hogy az már az emberek egészségére is veszélyes. A Metropol emlékeztetett arra, hogy egy év alatt jelentősen romlott a levegő minősége a magyar fővárosban.

Karácsony
Karácsony Gergely főpolgármester működése komoly dugókat eredményezett Budapesten (Fotó: Mirkó István)

 

Mindent elárasztott a gyom

Megírták azt is, hogy a főpolgármester tavaly jelentősen megemelte a parkolási díjakat. A belső kerületekben Pesten és Budán is 22 óráig fizetni kell, mégpedig 600 forintot óránként, és csak maximum három órát lehet parkolni.

Kiemelték azt is, hogy Karácsony alatt a főváros számtalan forgalmas pontját elárasztotta a gaz, sőt, még a Városháza udvarát is felveri a gyom. Pedig – mint írták – a gaz levágása nem csak hogy filléres művelet, de ráadásul Karácsonyék kötelessége is.

Felidézték, hogy a Lánchíd felújításáról Tarlós István előző városvezető állapodott meg az A–Híd Zrt.-vel. A mandátuma lejárta miatt azonban már Karácsony Gergelyék örökölték meg a Lánchíd renoválását, ezért sokan azt gondolják, hogy ez a jelenlegi főpolgármester dicsősége. A valóság azonban teljesen más.

A Lánchíd nemcsak ötmilliárd forinttal drágábban, hanem csökkentett műszaki tartalommal újult meg, hiszen az eredeti elképzelésekhez képest a Váralagutat és a Széchenyi István teret nem újítják fel. A Tarlós István vezette fővárosi önkormányzat közbeszerzése még ezeket a munkálatokat is magában foglalta – tették hozzá.

 

Karácsony szomorú valósága

Írt a Metropol a Liget projektről is, amely egész Közép-Európa legjelentősebb kulturális beruházása lett. A főváros szívének számító Városliget új pompájában ragyog, ami szinte csak és kizárólag a kormány elkötelezettségének köszönhető.

Tragikus képet fest Karácsony büszkesége (Fotó: Origo/Csudai Sándor)

Karácsony Gergely a főpolgármesteri székért még annak idején úgy kampányolt, hogy ha megnyeri a választást, akkor teljesen leállítja a Liget projektet. Ez teljesen nem sikerült neki.

A Blaha Lujza tér megújítása viszont – mint hangsúlyozta a lap – tipikus KariGeri-sztori. A felújítás alatt unatkozó, ásítozó munkásokkal volt tele a tér, a munkagépek rendszerint álltak. Ám a helyiek szerint a felújítás óta semmit sem javult a helyzet a Blahán. Lábmosás az ivókútnál, hajléktalantömeg fényes nappal, alvó csövesek minden sarkon.

Három hónappal az átadás után többször is javítani kellett a tér burkolatát. Mindezt úgy, hogy Karácsony Gergely újraterveztette a felújítást, a kivitelezés hónapokat késett, és a korábbi tervekhez képest több százmillió forinttal emelkedtek a költségek – mutattak rá. Hozzátették: ott van még a Blaha köztéri vécé ügye is, ami talán a legnagyobb vihart kavarta. Az eddig csak vállalhatatlan, mocskos, a legtöbbször működésképtelen Blaha Lujza téri vécé új funkciót tölt be: ide hordják a kuncsaftjaikat a prostituáltak.

Így a vécé szimbóluma lehetne Karácsony Gergely városvezetésének.

A Metropol egy videót is közölt a cikkében, amelyben budapestieket, illetve járókelőket szólaltattak meg. Az emberek lesújtó véleménnyel vannak Karácsony Gergely főpolgármester és a főváros működéséről.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.