Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Magyarország újra kiemelkedő szereplője a nemzetközi lóversenyeknek

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter adta át a Kincsem Díjat a fővárosi Kincsem Parkban, szeptember 2-án.

Magyar Nemzet
Forrás: honvedelem.hu2023. 09. 03. 16:27
lóverseny Forrás: honvedelem.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Büszke magyar lovas nemzet vagyunk" – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Kincsem+ TUTI Nemzetközi Ló- és Agárverseny és Food Truck Show rendezvényen, a fővárosi Kincsem Parkban, adta hírül a Honvédelem

A honvédelmi miniszter hozzátette: a nemzetközi ló- és agárverseny a múlt héten lezárult atlétikai világbajnokság után ismét bizonyította, hogy méltó otthona a sportoknak, a lovas sportrendezvény pedig visszahelyezte Magyarországot a sportág nemzetközi térképére.

Nagy sikere ez a magyaroknak, a Széchenyi Istvánhoz visszavezethető gyökerekkel rendelkező magyar lóversenysportnak, amely ezzel nagy lépést tett annak irányába, hogy ismét a nemzetközi világporondon szerepeljen

 – mondta.

A Kincsem Díj trófeáját Szalay-Bobrovniczky Kristóf adta át a nyertes Frankie Dettorinak, akit II. Erzsébet néhai brit uralkodó 2001-ben ismert el a Brit Birodalom Rendjével.

A háromnapos eseményen pénteken agárversenyeket tartottak, vasárnap pedig az ügetőlovaké lett a főszerep. Vasárnap tartották meg a legrangosabb ügetőfutamokat, a Marschall József Emlékversenyt és a Hungária Díjat. A közönség a 2023-as év vendégországának számító Olaszország tészta- és pizzaalapú konyhaművészetébe is belekóstolhatott. 

A galopp versenynapon – amelyen számos katonai attasé is részt vett –, a Honvédség is képviseltette magát, a haderő legújabb harcjárműveit lehetett testközelből megtekinteni. A Leopard 2A4 közepes harckocsi, a Gidrán páncélozott katonai jármű, a PzH 2000 önjáró löveg és a Lynx gyalogsági harcjármű is kint volt.

Borítókép: Huszárok a Kincsem+ TUTI Nemzetközi Ló- és Agárverseny és Food Truck Show rendezvényen (Forrás: Kormány Gábor/honvedelem.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.